Marvel werkt aan R-Rated Blade film met Wesley Snipes

Vorige maand vertelde Disney CEO Bob Iger tijdens de kwartaalcijfers dat het bedrijf van plan is om R-rated superheldenfilms uit te brengen onder het Fox-label. Hoewel Deadpool de enige titel was die bij naam werd genoemd, zal dit waarschijnlijk de deur openzetten voor andere titels. Een van die projecten is volgens bronnen van de website We Got This Covered een R-rated Blade film, met Wesley Snipes. Snipes was tussen 1998 en 2002 te zien in drie Blade-films die ook R-rated waren.

Snipes heeft de afgelopen jaren al een paar keer aangegeven te hebben gesproken met Marvel Studios over een revival van zijn personage. Bovendien is gemeld dat de studio al een script zou hebben waarin Eric Brooks/Blade zijn dochter traint (vermoedelijk Fallon Gray), maar omdat het nog een vroege versie is, kunnen plannen gemakkelijk veranderen.

In 1998 verscheen de eerste film Blade met Wesley Snipes in de hoofdrol, Kris Kristofferson als Abraham Whistler, Blades mentor, en Stephen Dorff als Deacon Frost. Het script van de film werd geschreven door David Goyer, en de film werd geregisseerd door Stephen Norrington. Het vervolg, Blade II, kwam uit in 2002. Het script werd geschreven door Goyer, en de regie was in handen van Guillermo del Toro. De trilogie werd afgesloten met Blade: Trinity uit 2004, die zowel geschreven als geregisseerd werd door Goyer. Wereldwijde noteerde de trilogie ruim $415 miljoen.