Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. niet langer canon?

Deze week merkten diverse fans dat de serie Agents of S.H.I.E.L.D. op Disney Plus geen onderdeel meer uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe. In plaats daarvan is deze verplaats naar de Marvel Legacy Movies and Series-sectie.

Een recente Reddit post merkt op Agents of S.H.I.E.L.D.Agent CarterInhumans, en Runaways allen zijn verplaatst. Dit suggereert dat Agents of S.H.I.E.L.D. niet langer canon is. De verschillende live-action series die zijn ontwikkeld door de inmiddels ter ziele gegane Marvel Television – waaronder de titels van Marvel en Netflix’s Defenders – worden blijkbaar niet langer strikt in de MCU-continuïteit beschouwd.

Agents of S.H.I.E.L.D. volgde Phil Coulson na zijn soort dood in The Avengers uit 2012. Maar terwijl de serie begon te proberen verbinding te maken met de films van de MCU, zelfs met optredens van personages als Nick Fury en Sif, begon de reeks in latere seizoenen steeds meer weg te drijven van de gebeurtenissen in de Infinity Saga van de franchise.

Dit is onder andere het gevolg van de breuk tussen Marvel’s TV en film afdelingen. Clark Gregg speelde Coulson in voor het eerst in Iron Man. In een interview uit 2020 zei hij:

“You know, no one ever knew [Agents of S.H.I.E.L.D.] would go [to] 130-some episodes,. It was never going to be like, this week Tony Stark is here!”

Hij voegde toe:

“Then there was the division between Marvel TV and Marvel Cinematic on a corporate level. So the showrunners, Jed [Whedon] and Mo [Tancharoen] and Jeff Bell, had to really scour parts of the Marvel universe that weren’t tied up with the incredibly elaborate plans of the cinematic [universe]. They ended up using all kinds of things: Inhumans, time travel, Ghost Rider, all these things that nobody is using, and many times to great effect.”

Agents of S.H.I.E.L.D. canon

Aan het einde van seizoen 6 vluchtte het S.H.I.E.L.D. team (minus Fitz) de huidige tijd, waar Chronicom-jagers van plan waren om de aarde te bezetten / Chronyca-3 te vestigen, via een nieuwe Zephry. Het schip reisde door de tijd en arriveerde in New York, waar het Empire State Building net gebouwd was.

In het laatste seizoen zijn Coulson en het team gestrand in 1931 in New York City. Nu de geheel nieuwe Zephyr elk moment naar een andere tijdsperiode kan springen, moet het team zich haasten om erachter te komen wat er precies is gebeurd. Als ze falen, zou dat een ramp betekenen voor het verleden, het heden en de toekomst van de wereld.

Het laatste seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. betekent ook het einde van Marvel Television zoals we die de afgelopen jaren hebben leren kennen. Zodra Kevin Feige zijn nieuwe rol als Chief Creative Officer van Marvel op zich nam, werd de tv-afdeling van het bedrijf opgeslorpt door Marvel Studios, waardoor Feige de controle kreeg over alle ondernemingen op het kleine scherm.

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. had rollen voor Clark Gregg als Agent Phil Coulson, Ming-Na Wen als Agent Melinda May, Chloe Bennet als Daisy Johnson, Iain De Caestecker als Agent Leo Fitz, Elizabeth Henstridge als Agent Jemma Simmons, Henry Simmons als Agent Alphonso “Mack” MacKenzie, Natalia Cordova-Buckley als Elena “Yo-Yo” Rodriguez, Jeff Ward als Deke Shaw.

De serie is bedacht door Joss Whedon, Jed Whedon & Maurissa Tancharoen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter