Matt Smith en Jared Leto hoofdrol in Marvel spin-off Morbius

Matt Smith is in de laatste gesprekken om zich bij Jared Leto (Suicide Squad en Blade Runner 2049) aan te sluiten in Morbius, een film gebaseerd op de Spider-Man schurk met dezelfde naam. Dit is bekend geworden via de website VarietySafe House regisseur Daniel Espinosa zal de film regisseren. In een van de volgende films in het Sony’s Marvel Universe, verleden jaar afgetrapt door Venom, speelt Leto het titelfiguur. Exacte details over wie Smith zou spelen, zijn op dit moment onbekend, behalve dat hij een belangrijke rol speelt in de film.

Schrijver Roy Thomas en kunstenaar Gil Kane creëerden Morbius in 1971 voor ‘The Amazing Spider-Man # 101’. Het personage was een wetenschapper die trachtte zichzelf te genezen van een bloedziekte, met tragische gevolgen. Hij werd getroffen door vampirische trekjes, zoals giftanden en een dorst naar bloed – en eindigde in een gevecht met Spider-Man.

Matt Sazama en Burk Sharpless, die samen de Netflix-serie Lost in Space hebben gemaakt, hebben het script geschreven. Avi Arad en Matt Tolmach produceren Morbius met Lucas Foster.  De verschijningsdatum valt naar verwachting op 10 juli 2020. Een paar maanden later verschijnt Venom 2.