Megan Boone verlaat NBC’s The Blacklist na acht seizoenen

Megan Boone is al acht seizoenen te zien als FBI-profiler Elizabeth Keen in NBC’s The Blacklist. Ze zal nu naar verluidt de serie na acht seizoenen verlaten. Dit meldt Deadline. Na het vertrek van Boone zullen James Spader, Harry Lennix en Diego Klattenoff de enige originele castleden zijn die overblijven wanneer The Blacklist seizoen 9 van start gaat in 2021-2022.

De aankondiging komt voor de laatste twee afleveringen van seizoen 8. De finale van seizoen 8 wordt uitgezonden op 23 juni. De site merkt op dat de beslissing werd genomen voorafgaand aan de verlenging van seizoen 9 en dat het een wederzijdse beslissing was. Daardoor kunnen de schrijvers de verhaallijn van het personage afmaken, terwijl Boone “al haar volgende zet beraamt”. Eerder werd de serie nog verlengd met een negende seizoen.

Megan Boone verlaat The Blacklist 

Raymond “Red” Reddington is een van de meest gezochte criminelen ter wereld. Op een dag geeft hij zich vrijwillig aan op het hoofdkantoor van de FBI. Hij beweert dat hij de politie wil helpen om alle gevaarlijke terroristen en misdadigers op zijn persoonlijke zwarte lijst onschadelijk te maken. Maar hij heeft een belangrijke voorwaarde: Red wil enkel spreken met Elizabeth Keen, een FBI-profiler zonder de minste ervaring…

In The Blacklist speelt James Spader de rol van Raymond (Red) Reddington. Hij is bezig met het opnieuw opbouwen van zijn criminele imperium, dat hij samen met Elizabeth Keen (Megan Boone) heeft opgezet. Leven met de realiteit brengt Liz in tweestrijd. Zij is een FBI-agent, maar de verleiding om te handelen naar haar meer criminele instincten is groot.

The Blacklist was een enorme hit toen het in 2013 debuteerde. Sindsdien heeft het steeds voldoende kijkers getrokken. De serie wordt gemaakt door Davis Entertainment in opdracht van Sony Pictures TV. Sony verkoopt de serie aan zenders buiten de VS en heeft bijvoorbeeld een aantrekkelijke deal met Netflix, die The Blacklist onder meer in Nederland aanbiedt. Ook Videoland biedt de serie hier aan.

Andere rollen zijn er voor Diego KlattenhoffHarry Lennix, Amir Arison, Mozhan Marnò en Hisham Tawfiq.

The Blacklist seizoen 8 is sinds 13 november te zien zijn op NBC.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter