Mel Gibson regisseert Lethal Weapon 5

Mel Gibson is klaar om terug te keren naar de Lethal Weapon franchise. The Hollywood Reporter meldt namelijk dat Mel Gibson Lethal Weapon 5 zal regisseren.

De nieuwste – en mogelijk laatste – film in de iconische actiefilmreeks werd in het ongewisse gelaten nadat regisseur Richard Donner, die voor de vier vorige films achter de camera stond, in juli stierf terwijl hij probeerde een vijfde film van de grond te krijgen. Lethal Weapon 5 is al een tijdje in de maak en Richard Wenk (de Equalizer-films) schrijft de nieuwste versie van het script.

Volgens de site werd de overname door Gibson gedaan met de zegen van Lauren Shuler Donner, de vrouw van wijlen Richard. Dan Lin zal de film samen met Shuler Donner produceren, met Gibson nu ook als producer verbonden. Gibson sprak over het nieuws en zei dat hij en Richard Donner privé hebben gesproken over Gibson de rol van regisseur op zich zou nemen mocht Donner komen te overlijden. Hij zei:

“He was developing the screenplay and he got pretty far along with it. And he said to me one day, ‘Listen kid, if I kick the bucket, you will do it.’ And I said: ‘Shut up. He did indeed pass away. But he did ask me to do it and, at the time, I didn’t say anything. He said it to his wife and to the studio and the producer. So, I will be directing the fifth one.”

Mel Gibson regisseert Lethal Weapon 5

De Lethal Weapon-franchise begon in 1987 en heeft sindsdien vier films voortgebracht, waarvan de laatste Lethal Weapon 4 in 1998 was. Die film bracht uiteindelijk $285 miljoen op aan de kassa (tegen een enorm budget van $ 100-150 miljoen), maar scoorde gemengde recensies van critici en publiek.

De reeks is bedacht door Shane Black en de eerste film werd geregisseerd door Richard Donner in 1987. Het volgde de veteraan-detective Roger Murtaugh (Glover) terwijl hij een partnerschap aangaat met de roekeloze en door PTSD-getroffen Martin Riggs (Gibson). De buddy-komedie ontving lovende recensies van critici en bracht meer dan $120 miljoen op met een budget van $ 15 miljoen. Het was de start van een franchise met drie vervolgfilms en een tv-adaptatie met Damon Wayans Sr. en Clayne Crawford die de rollen van Murtaugh en Riggs op zich namen. De serie liep drie seizoenen op Fox voordat deze werd geannuleerd.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter