Messiah seizoen 2 komt er niet

Netflix heeft besloten dat Messiah seizoen 2 er niet zal komen. Eerder werd de serie zonder een grote aankondiging op Nieuwjaarsdag gelanceerd. In aanloop was er vanuit de Arabische wereld kritiek op de serie, maar deze werd goed ontvangen en bekeken. Toch krijgt Al-Masih (Mehdi Dehbi) geen tweede leven. Acteur Wil Traval, die het personage Will Mathers speelde, deelde het nieuws deze week op Instagram.

Daarnaast meldt Deadline dat volgens bronnen de uitbraak van het coronavirus één van de redenen is waarom Messiah geen vervolg krijgt. De serie kende namelijk een zeer internationale cast en er waren opnames in meerdere landen over de gehele wereld. Een dergelijke productie is de komende periode simpelweg niet mogelijk.

In Messiah volgen we CIA-officier Eva Geller (Michelle Monaghan) die een mysterieuze man (Mehdi Dehbi) op het spoor komt. Wanneer hij internationaal aandacht krijgt vanwege het verstoren van de openbare orde, begint ze een onderzoek naar hem. Wereldwijd krijgt hij steeds meer volgers die er allemaal van overtuigd zijn dat hij wonderen verricht. En ook de internationale media besteden positieve aandacht aan deze charismatische figuur. Voor Geller wordt het een race tegen de klok om het mysterie te ontrafelen: is deze man werkelijk de goddelijke entiteit die hij beweert te zijn of is hij een bedrieglijke oplichter die in staat is de geopolitieke wereldorde omver te werpen? Terwijl het mysterie zich verder ontrafelt, raken steeds meer mensen in het verhaal betrokken waaronder een Israëlische inlichtingenofficier (Tomer Sisley), een predikant uit Texas (John Ortiz) en zijn dochter (Stefania LaVie Owen), een Palestijnse vluchteling (Sayyid El Alami) en de journalist (Jane Adams) die het verhaal verslaat. De cast bestaat verder uit Melinda Page Hamilton, Wil Traval, Fares Landoulsi, Dermot Mulroney en Beau Bridges.

Messiah is gemaakt door Michael Petroni (The Book Thief), geregisseerd door James McTeigue (V for Vendetta) en Kate Woods (Rectify). Petroni, McTeigue, Andrew Deane (The Double), Mark Burnett en Roma Downey (The Bible Series, Ben Hur) zijn als executive producers aan de serie verbonden.