#MeToo-aanjager Asia Argento zelf beticht van aanranding

De Italiaanse actrice en regisseuse Asia Argento (Do Not Disturb, Marie Antoinette) was een van de eerste vrouwen die Hollywoodproducent Harvey Weinstein beschuldigde van seksuele intimidatie en werd een van de gezichten van de #MeToo-beweging. The New York Times meldt nu dat Argento zelf zijn beschuldigd is van aanranding, naar aanleiding van uitgelekte rechtbankdocumenten. Ze heeft de man die haar beschuldigt eerder een 380.000 dollar (330.000 euro) gegeven.

Het gaat om de nu 22-jarige acteur en rockmuzikant Jimmy Bennett (Heartthrob, Star Trek). Bennett verklaart dat Argento hem in 2013 aanrandde op een hotelkamer in Californië. De twee zouden seks hebben gehad en Bennett zou daardoor een trauma en emotionele schade hebben opgelopen. Hij was toen 17 jaar oud en Argento 37. Seks met minderjarigen is strafbaar in Californië.

In oktober vorig jaar beschuldigde Argento Harvey Weinstein openlijk van seksuele intimidatie. Sindsdien heeft ze zich vaak uitgesproken over het belang van de #MeToo-beweging. Een maand later stuurde Bennett een brief naar haar advocatenteam, waarin hij een schadevergoeding van 3,5 miljoen dollar eiste. In een overeenkomst zou zijn afgesproken dat Argento hem een bedrag van 380.000 dollar moet betalen.  In een e-mail adviseert een advocaat van Argento ook dat met de deal eventuele strafrechtelijke vervolging voorkomen kan worden. The New York Times is in het bezit van die betalingsovereenkomst en heeft verder foto’s gekregen waarop de twee samen in bed te zien zijn.