MGM studios bestaan 90 jaar!

Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) wordt dit jaar 90. Reden dus voor een feestje. Op 14 april 1924 werd de stille komedie Mademoiselle Midnight uitgebracht. Dit was de eerste film van MGM studios. 90 jaar later is (Leo) de leeuw uit het logo van de filmstudio één van de bekendste beelden uit de cinemageschiedenis.

In oktober 2010 vroeg de maatschappij faillissement aan wegens een schuld van $4 miljard, nadat maandenlange onderhandelingen met schuldeisers op niets waren uitgelopen. De schuldeisers gingen akkoord met een deal, waarbij zij het overgrote deel van MGM in handen kregen. Ze kwamen er uiteindelijk bovenop. Gary Barber, Chairman en Chief Executive Officer van MGM liet weten:

“What a supreme honor it is to preside over a company with such an unparalleled legacy. It’s remarkable to have this opportunity to reflect on MGM’s amazing achievements in film history while also looking ahead to MGM’s bright and promising future.”

MGM studios

Ter gelegenheid van hun verjaardag is er een 2 minuten durende trailer gemaakt, waarin alle hoogtepunten van de studio in zijn verwerkt. De studio ontving meer dan 200 Academy Awards®, waarvan 14 Best Pictures. Hieronder een aantal bekende films van de studio:

James Bond franchise
The Hobbit franchise
Robocop
The Pink Panther franchise
Fame
Rocky franchise
Legaly Blonde
Silence of the Lambs
Hannibal
Red Dragon
Species
Leaving Las Vegas
Stargate
Rain Man
Poltergeist
Yentl
West Side Story
Kelly’s Heroes
2001: A Sapce Odyssey
Doctor Zhivago
Ben Hur
Guys and Dolls
Singin’ in the Rain

Binnenkort brengen ze een box uit met hun beste films die helemaal gerestaureerd zijn.