MGM Studios wil de volledige filmbibliotheek en studio verkopen

Volgens The Wall Street Journal is MGM Studios van plan om zijn hele filmstudio te verkopen, inclusief zijn uitgebreide en rijke filmbibliotheek en tv-titels die ze hebben geproduceerd. Het bedrijf, een van de oudste filmstudio’s in gebruik, heeft een gerapporteerde marktwaarde heeft van ongeveer $5,5 miljard. Momenteel zijn er al twee investeringsbanken aangesproken, Morgan Stanley en Lion Tree LLC., om het formele verkoopproces op gang te brengen.

MGM Studios failliet 

De studio werd als fusie opgericht in 1924 door Metro Pictures, Goldwyn Pictures en Mayer Pictures. Volgens de site hoopt MGM dat hun enorme bibliotheek bedrijven zal aantrekken die geïnteresseerd zijn in uitbreiding naar het streaminglandschap. MGM bezit momenteel meer dan 4000 titels en 17.000 uur aan televisieprogramma’s. Dit omvat grote franchises zoals de James Bond-films (met No Time to Die momenteel gepland voor 2 april 2021), Rocky, The Hobbit, Pink Panther, Candyman en RoboCop, evenals de veelgeprezen tv-series The Handmaid’s Tale en Stargate.

De studio heeft ook de rechten op aankomende projecten, zoals Ridley Scott’s misdaaddrama Gucci; een derde Creed-film; een Pink Panther-reboot; Ron Howard’s Thirteen Lives; de muziekfilm Cyrano; een vervolg op Tomb Raider met Alicia Vikander in de hoofdrol; en het langverwachte Legally Blonde vervolg met de terugkeer van Reese Witherspoons Elle Woods.

In het afgelopen decennium werden de films van de studio door een aantal bedrijven gedistribueerd, nadat het in 2009 bijna failliet was gegaan. Ondanks het overleven van de crisis lijkt het erop dat MGM de coronapandemie niet zal overleven. Als de verkoop doorgaat, wordt MGM ogenschijnlijk de eerste grote filmstudio die door de pandemie wordt verpletterd. De studio worstelde met geen grote releases in 2020 en het gerucht ging op een gegeven moment dat ze op zoek waren naar een streaming-koper voor No Time To Die. Niemand was echter bereid om het prijskaartje van $ 600 miljoen te betalen, en verdere vertragingen voor de film zouden de studio naar verluidt $1 miljoen aan rente per maand kosten. Velen vroegen zich destijds af hoe MGM dit soort schulden zou kunnen dragen, gezien de eerdere financiële problemen.

 VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter