Michael J. Fox stopt officieel met acteren

De geliefde Back to the Future acteur, Michael J. Fox heeft aangekondigd te stoppen met acteren vanwege een afnemende gezondheid. Fox maakte de aankondiging bekend in zijn tweede memoires, “No Time Like the Future”, waarin de acteur uiteenzette dat het werk te veel voor hem is geworden, althans voorlopig. Hij zei:

“There is a time for everything, and my time of putting in a twelve-hour workday, and memorizing seven pages of dialogue, is best behind me…At least for now … I enter a second retirement. That could change, because everything changes. But if this is the end of my acting career, so be it.”

Michael J. Fox stopt met acteren

Fox werd in 1991 op 29-jarige leeftijd gediagnosticeerd met de ziekte van Parkinson, maar in 2000 stopte hij met behandelen omdat de symptomen van de ziekte verergerden. De acteur onthulde onlangs zijn voortdurende worsteling met zijn ziekte door te zeggen:

“My short-term memory is shot. I always had a real proficiency for lines and memorization. And I had some extreme situations where the last couple of jobs I did were actually really word-heavy parts. I struggled during both of them.”

Desondanks blijft Fox doen wat hij kan in de branche waar hij van houdt en heeft hij nu een passie achter de schermen gevonden met schrijven.

“I’m down to this. My guitar playing is no good. My sketching is no good anymore, my dancing never was good, and acting is getting tougher to do. So it’s down to writing. Luckily, I really enjoy it.”

Fox richtte in 2000 de Michael J. Fox Foundation op. Voor zijn harde werk en toewijding kende het Zweedse Karolinska Instituut hem op 5 maart 2010 een eredoctoraat toe voor zijn inspanningen om te pleiten voor genezing van de ziekte van Parkinson. Nadat hij in de jaren tachtig een in diverse films verscheen, speelde hij in de jaren 90 in een sitcoms, waaronder Spin City. Ook verscheen hij in Scrubs en Curb Your Enthusiasm, evenals Boston Legal en The Good Wife.

Natuurlijk zal Michael J. Fox altijd het best bekend staan ​​als Marty McFly in de Back to the Future-trilogie, een personage dat hij bij meerdere gelegenheden buiten de franchise nieuw leven heeft ingeblazen.


VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter