Michael Keaton weer in Batman kostuum in Batgirl setfoto’s

Het is inmiddels bekend dat Michael Keaton na 30 jaar zijn Batman kostuum weer aantrekt op camera. Als Bruce Wayne speelt hij een rol in zowel The Flash als in Batgirl. Op Twitter zijn setfoto’s van Batgirl gedeeld waarin we eindelijk een eerste glimp krijgen van Michael Keaton op de set. Bekijk ze hier.

De opnames van Batgirl zijn vorig jaar begonnen in Glasgow. Leslie Grace maakt hierin haar debuut als Barbara Gordon, en haar alter ego Batgirl. Daarnaast zullen we ook J.K. Simmons weer terugzien als haar vader Commissaris Jim Gordon. Maar de meest opmerkelijke terugkeer in de cast is Michael Keaton als Batman. Keaton stapte eerder al in de rol van  de duistere superheld in Batman (1989) en de sequel Batman Returns (1992). Deze setfoto’s tonen de eerste keer dat Keaton in zijn oude Batman kostuum te zien is, binnen de DCEU althans. In het verleden zijn er weleens beelden van acteurs in hun DC superheldenkostuums uitgelekt via paparazzi foto’s. Met deze tweet lijkt het alsof de producenten van de film de pers voor willen zijn.

Batgirl verschijnt eind dit jaar op HBO Max. Daarvoor zullen we Keaton echter al zien in The Flash, waarin hij niet de enige acteur is in de Batman rol aangezien Ben Affleck ook daar terugkeert. Hoe groot Keatons rol zal zijn, en of hij Afflecks versie van Batman zal ontmoeten, is nog altijd niet bekend.

Michael Keaton in Batgirl setfoto´s

Keaton nam voor het eerst de rol op zich in Tim Burton’s Batman uit 1989. Hij keerde terug naar de rol in Batman Returns in 1992. Na het financiële succes en de aanhoudende positieve recensies begon de studio aan de ontwikkeling van een derde film, maar stopte nadat Burton werd vervangen door Joel Schumacher. Hij zou de regie nemen over Val Kilmer in Batman Forever en George Clooney in Batman & Robin.

Sinds de aankondiging van zijn terugkeer is er weinig informatie naar buiten gekomen over de rol van Keaton, maar Walter Hamada onthulde later dat er twee verschillende film sagas met Batman – gespeeld door twee verschillende acteurs – tegelijkertijd zullen verschijnen. Keaton zou op het punt staan het over te nemen als de belangrijkste Batman van de DCEU, aangezien de film van Robert Pattinson een op zichzelf staande film is, maar dat lijkt nu niet het geval te zijn.

Brooks Barnes (de verslaggever van de New York Times) verduidelijkte zijn verklaring over Keaton’s betrokkenheid bij toekomstige DC-films. In een recente tweet legde Barnes uit dat Keaton alleen in The Flash is gecast en dat de acteur niet is bevestigd voor meerdere Batman-films. De originele tweet van Barnes is hieronder te lezen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter