Michael Shannon, Emilia Clarke en Dane DeHaan spelen in Joseph McCarthy biopic

De acteurs Michael Shannon, Emilia Clarke en Dane DeHaan zullen samen te zien zijn in de aankomende Joseph McCarthy Biopic. Het project staat vooralsnog bekend als McCarthy, en zal in de herfst van volgend jaar worden opgenomen in Praag en de Verenigde Staten.

Joseph McCarthy biopic

Michael Shannon (Man of Steel, Knives Out) zal de rol spelen van de Senator Joseph McCarthy. De film gaat over de opkomst en ondergang van de Amerikaanse politicus en zijn bondgenoten. Emilia Clarke (Game of Thrones) speelt hierin zijn politiek ambitieuze vrouw Jean Kerr. Dane DeHaan (Valerian and the City of a Thousand Planets) kruipt in de huid van advocaat Roy Cohn, de jonge rechterhand van McCarthy. De Tsjechische filmmaker Václav Marhoul zal in de regiestoel zitten en het script wordt geleverd door Tom O’Connor (The Hitman’s Bodyguard).

Senator Joseph McCarthy (1908 – May 2, 1957) staat bekend als een van de meest beruchte politici uit de Amerikaanse geschiedenis. Hij maakte carrière in de Amerikaanse senaat als lid van de Republikeinse partij. McCarthy stond bekend om de felle anticommunisme campagnes die hij voerde aan het begin van de Koude Oorlog, toen er in het land een grote anticommunistische hysterie heerste. Ander meer Amerikaanse politici, burgers en militairen werden door hem beschuldigd van spionage namens de Sovjet Unie. Zijn beleid drong ook door tot andere industrieën, waaronder de Amerikaanse filmindustrie. In Hollywood belandden veel filmmakers die beschuldigd werden van communistische ideeën op de Hollywood Blacklist. De term McCarthyisme verwijst tegenwoordig naar de extreme tactieken die de senator inzette voor het opsporen van politieke dissidenten. Dit bestond onder anderen uit overhoringen, valse beschuldigingen en het plegen karaktermoord. De weerstand tegen McCarthy’s optreden groeide in de Amerikaanse politiek, wat uiteindelijk leidde  tot de ondergang van zijn politieke carrière.

Een officiële releasedatum van de McCarthy biopic is vooralsnog niet gegeven.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter