Mindy Kaling & Dan Goor schrijven scenario Legally Blonde 3

Na bijna twee jaar sinds we voor het laatst een update kregen over het langverwachte Legally Blonde 3 van MGM (welke eerder dit jaar zou debuteren), meldt Deadline nu dat Emmy Award-winnende schrijfster/actrice Mindy Kaling (The Office, The Mindy Project) en Dan Goor (Brooklyn Nine-Nine) het scenario zullen schrijven. De film is het derde deel in de franchise waarin de hoofdrol wordt gespeeld door Reese Witherspoon.

Naast Witherspoon zal het merendeel van het creatieve team van de eerste twee films terugkeren voor deel drie. Kirsten “Kiwi” Smith en Karen McCullah adapteerden de roman van Amanda Brown voor Legally Blonde.

De plotdetails zijn momenteel onbekend, maar de derde film lijkt in de geest van de eerste film te zijn, maar “more about female empowerment, a message that hits at a fortuitous time in the culture.”

Legally Blonde ging 17 jaar geleden in première en vertelde het verhaal van Elle Woods, een modieuze vrouwenstudentenkoningin die wordt gedumpt door haar vriend. Ze besluit hem te volgen naar de rechtenacademie en terwijl ze daar is, komt ze erachter dat er meer is dan alleen haar uiterlijk. In het vervolg Legally Blonde 2: Red, White & Blonde uit 2003 gaat Woods naar Washington D.C. om zich bij het personeel van een congreslid aan te sluiten om een ​​wetsvoorstel dat dierproeven verbiedt in te dienen. De originele film haalde wereldwijd $141 miljoen op en het vervolg $124 miljoen.