Modern Family keert terug op Netflix

Vorig jaar werd Modern Family verwijderd van Netflix. Fans van de sitcom waren niet blij en ook de streamingdienst had achteraf spijt van de beslissing. De serie is namelijk weer aan het aanbod van toegevoegd!

De serie die het verhaal vertelt van een unieke familie wist het elf seizoenen vol te houden en had op 8 april in de Verenigde Staten de laatste aflevering. In totaal komen er slechts acht van de elf seizoenen op Netflix. Dit is precies het aantal seizoenen welke ook voorheen op de streamingdienst te vinden was. Hoe het zit met de komst van de overige seizoenen is nog niet bekend.

Kritisch geprezen voor het revitaliseren van de televisiesitcom in de herfst van 2009, heeft Modern Family  zich ook snel gecementeerd als een cultureel bepalende serie. De show bevatte personages die hun leven op hun eigen voorwaarden leefden, stereotypen doorbraken en hun grootste schaamte, ongelukken, tedere en grappige momenten met de wereld deelden.

Het verhaal draait rond drie gezinnen die samen één grote familie vormen. De pater familias is Jay Pritchett. Hij is gescheiden van zijn eerste vrouw Dede en is opnieuw getrouwd met de veel jongere Gloria Delgado. Zij is afkomstig uit Colombia en heeft al een zoon uit een vorig huwelijk: Manny. Jay heeft zelf twee kinderen die allebei een eigen gezin hebben. De serie geeft een hilarische kijk op het leven van deze drie gezinnen, hun onderlinge samenhang en vele herkenbare situaties uit het gewone dagelijkse leven.

Hoofdrollen worden gespeeld door Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Ed O’Neill, Eric Stonestreet, Sofia VergaraSarah Hyland, Ariel Winter, Nolan Gould, Rico Rodriguez, Aubrey Anderson-Emmons, Reid Ewing.

De serie won vijf keer achtereen de Emmy Award voor de beste comedyserie en ook de acteurs werden meerdere malen bekroond vanwege hun rol.

Modern Family wordt geproduceerd door Twentieth Century Fox Television in samenwerking met Steven Levitan Prods en Picador Productions. Steven Levitan en Christopher Lloyd zijn co-makers / uitvoerende producenten. Danny Zuker, Paul Corrigan, Brad Walsh, Abraham Higginbotham, Jeffrey Richman en Jeff Morton dienen ook als uitvoerende producenten. Twentieth Century Fox Television is een onderdeel van Disney Television Studios, een verzameling studio’s bestaande uit Twentieth Century Fox Television, ABC Studios en Fox 21 Television Studios.