Monty Python musical Spamalot krijgt film

De musical Spamalot wordt een film! Paramount Pictures heeft de rechten van de populaire Broadway musical Spamalot verkregen en de studio gaat aan de slag met een filmadaptatie. Dit meldt Deadline.

Het project verhuist naar Paramount vanuit Fox, waar zowel voorzitter/CEO Jim Gianopulos als Emma Watts, voorzitter van de Motion Pictures Group, zaten toen het project daar verscheen. De film verloor stoom toen Disney Fox overnam. Het goede nieuws is dat de film volledig is ontwikkeld, met een scenario door Eric Idle, lid van de Monty Python-groep, met liedjes van Idle en John DuPrez. De regisseur is Casey Nicholaw, die de choreograaf was van de originele Broadway-productie. Hij heeft een tijdje aan dit project gewerkt en is ondertussen de populairste regisseur en choreograaf op Broadway geworden. Zijn credits zijn onder meer Book of Mormon, Aladdin, Mean Girls, The Prom, The Drowsy Chaperone en Something Rotten!

Spamalot musical film

De musical komedie is gebaseerd op Monty Python and the Holy Grail uit 1975. Het is een parodie op de Arthur-legende, waarin de Broadway-productie grote acteurs heeft voorbij zien komen, waaronder Tim Curry (The Rocky Horror Picture Show), Hank Azaria (Brockmire) en Christian Slater (Mr. Robot).

De Broadway-première was op 17 maart 2005, onder regie van Mike Nichols. De musical won een Tony Award voor Beste Musical van het seizoen 2004–2005.

Spamalot is een van de best scorende toneelstukken allertijden, met een brutowinst van meer dan $ 175 miljoen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter