Mortal Kombat 2 in ontwikkeling

Het is bijna een jaar geleden sinds de release van Mortal Kombat, en nu maakt Deadline bekend dat New Line Cinema bezig is met de ontwikkeling van het vervolg Mortal Kombat 2. Jeremy Slater zal het project schrijven.

Mortal Kombat 2 zal opnieuw gebaseerd zijn op de videogamefranchise van Midway Games. Plotdetails over het verhaal worden nog geheim gehouden. Het is ook nog steeds onduidelijk of de cast van de eerste film hun rollen zal hernemen of niet. In een eerder interview bevestigde Sub-Zero-acteur Joe Taslim dat zijn contract opties bevat om terug te keren voor vier extra films. Hij zei:

“If this one’s successful, maybe we do more.”

Ondanks gemengde recensies van critici en slechts een wereldwijde brutowinst van meer dan $80 miljoen als gevolg van de pandemie, was de film in staat om een ​​van HBO Max’s meest succesvolle filmdebuten ooit te worden.

Mortal Kombat 2

Cole Young verdient zijn geld als MMA-vechter. Hij is zich niet bewust van zijn afkomst en weet dan ook niet waarom Outworld’s keizer Shang Tsung zijn beste vechter Sub-Zero, een Cryomancer uit een andere wereld, achter Cole aan heeft gestuurd. Omdat hij bang is dat zijn familie gevaar loopt, gaat Cole op zoek naar Sonya Blade. Hij wordt hierbij geholpen door Jax, een majoor van de Special Forces die hetzelfde drakenteken op zijn lijf heeft als waar Cole mee geboren is. Zijn zoektocht leidt hem naar Lord Raiden, een Elder God en de beschermer van Earthrealm, wiens tempel een toevluchtsoord is voor ieder die het teken draagt. Hier traint Cole met ervaren strijders Liu Kang, Kung Lao en huurling Kano.  Samen met de sterkste vechters op aarde moet hij het opnemen tegen hun vijanden uit Outworld in een strijd om het universum. Cole zal tot het uiterste gedreven moeten worden om zijn arcana te vinden, de enorme kracht die in zijn ziel verborgen zit. Kan hij daarmee zijn familie redden en Outworld voorgoed tegenhouden?

De cast van de film bestaat uit namen als Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Tadanobu Asano, Mehcad Brooks, Ludi Lin, Chin Han, Joe Taslim, Hiroyuki Sanada, Max Huang, Sisi Stringer, Matilda Kimber en Laura Brent.

De film is geregisseerd door Simon McQuoid, die hiermee zijn regiedebuut maakt. The Conjuring en Aquaman-filmmaker James Wan is verantwoordelijk voor de productie. Het scenario is geschreven door Greg Russo.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter