Jungle Book film Mowgli komt in 2019 direct naar Netflix

Mowgli, de Warner Bros. verfilming van The Jungle Book, is opgepakt door Netflix. Eerder werd een bioscoop uitgave op 19 oktober aangekondigd. Die datum komt te vervallen. In plaats daarvan zal de film ergens in 2019 direct op Netflix worden uitgezonden. De film is al enige tijd af. Het is ook niet de eerste keer dat Mowgli is uitgesteld. De film werd ontwikkeld rond dezelfde tijd als de Disney verfilming van The Jungle Book, die in 2016 uitkwam.

Volgens regisseur Andy Serkis zijn er ondanks de Netflix deal nog steeds plannen voor een bioscoopuitgave.

“I’m really excited about Netflix for Mowgli. Now, we avoid comparisons to the other movie and it’s a relief not to have the pressure. I’ve seen the 3D version, and it’s exceptional, a different view from the 2D version, really lush and with great depth, and there will be some kind of theatrical component for that… This way of going allows us to get the film out without compromise.”

De film is gebaseerd op verschillende verhalen van het boek The Jungle Book van de Britse schrijver Rudyard Kipling. Het verhaal draait om de Indische jongen Mowgli, die als klein kind door een wolvenroedel werd opgevoed. De dieren van het oerwoud leven in harmonie met de jongen. Van de beer Baloo en de panter Bagheera leert hij leven volgens de harde wetten van de jungle. De tijger Shere Khan ziet de jongen echter als een bedreiging naarmate hij ouder wordt, en zal alles op alles zetten om met hem af te rekenen. Kan Mowgli verder leven in de jungle, of moet hij zich bij zijn soortgenoten aansluiten?

Mowgli komt in 2019 naar Netflix

In contrast met de Disney verfilming van The Jungle Book uit zal deze film volgens regisseur Andy Serkis veel trouwer zijn aan het boek, en ook een aanzienlijk donkerdere toon hebben. Terwijl de dieren in de Disney film grotendeels geanimeerd waren zal de film van Serkis veel meer gebruik maken van motion-capture technieken. Serkis speelde eerder al bekende motion-capture rollen in onder anderen The Lord of The Rings trilogie (2001 – 2003) en de Planet of The Apes trilogie (2011 – 2017). In deze film speelt Andy Serkis de beer Baloo. Naast hem zijn er rollen voor Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Naomie Harris, Peter MullanJack Reynor, Eddie MarsanTom Hollander, Matthew Rhys en Freida Pinto. Rohan Chand speelt de rol van Mowgli.

Mowgli wordt geproduceerd door Steve Kloves die zeven van de Harry Potter films schreef, Jonathan Cavendish en David Barrron, met Nikki Penny als uitvoerend producent. Het scenario is geschreven door de dochter van Kloves, Callie Kloves, gebaseerd op de verhalen van Rudyard Kipling.