Mr. Robot krijgt vierde seizoen

USA Network heeft officieel een vierde seizoen van Mr. Robot aangekondigd. Serie bedenker en uitvoerend producent Sam Esmail plaatste op Instagram dat de schrijverskamer voor de serie officieel geopend is. Bekijk het bericht hieronder.

Centraal in de serie staat Elliot Anderson (Rami Malek), een hacker die werkt voor een beveiligingsfirma. Tegelijk is er Mr. Robot (Christian Slater), de leider van een mysterieuze hackersgroep die Elliot rekruteert in een revolutie tegen de multinational E Corp.

season_4.0

We have plenty more battles to fight. Mr. Robot has been renewed for season_4.0.

Geplaatst door Mr. Robot op woensdag 13 december 2017

Calm down everyone. #MrRobot season_4.0 writers’ room is officially open for business.

Een bericht gedeeld door Sam Esmail (@samesmail) op

Jonge, anti-sociale computerprogrammeur Elliot werkt overdag als cybersecurity-technicus, maar ‘s nachts is hij een vigilante-hacker. Hij wordt gerekruteerd door de mysterieuze leider van een ondergrondse groep hackers om zich bij hun organisatie aan te sluiten. Elliot’s taak? Help het Amerikaanse bedrijfsleven te vernietigen, inclusief het bedrijf dat hij moet beschermen, wat hem een moreel dilemma biedt. Hoewel hij voor een bedrijf werkt, maken zijn persoonlijke overtuigingen het moeilijk om weerstand te bieden aan de drang om de hoofden van multinationale bedrijven neer te halen waarvan hij gelooft dat ze de wereld leiden – en verpesten.

Naast Malek en Slater zijn er rollen voor Carly Chaikin, Portia Doubleday, Martin Wallström, B.D. Wong.

De finale van de serie werd recentelijk uitgezonden in de Verenigde Staten. Verder werd acteur Christian Slater genomineerd voor een Golden Globe voor de beste mannelijke bijrol in een televisieserie. Het vierde seizoen krijgt waarschijnlijk net als de derde reeks tien afleveringen.