Mufasa onthuld uit Disney’s live action remake van The Lion King

De opnames van Jon Favreau‘s live action remake van The Lion King zijn momenteel in volle gang en vandaag krijgen we een eerste blik op Mufasa. Deze kun je hieronder bekijken. Het wordt duidelijk dat het gaat om een mix van CGI en live-action. Het project werd voor het eerst aangekondigd door Disney in 2016 en het is een langdurig proces geweest. Favreau en crew nemen de tijd die ze nodig hebben om een ​​van de meest geliefde animatie klassiekers van Disney naar het grote scherm te brengen.

Toen Disney’s The Lion King remake werd aangekondigd, werd dit gevolgd door scepsis van fans van het origineel. Op het moment van de aankondiging werd onthuld dat de film een ​​mix van CGI en live-action elementen zou worden, wat duidelijk blijkt uit onze eerste blik op Mufasa. Het personage is een gedetailleerde animatronische leeuw die er realistisch uitziet.

Hoofdrollen in de remake zijn er voor Donald Glover, Beyoncé KnowlesJames Earl Jones, Chiwetel Ejiofor. Alfre WoodardJD McCraryShahadi Wright JosephJohn KaniJohn Oliver, Billy EichnerSeth Rogen, Florence Kasumba, Eric André en Keegan-Michael Key.

De live-action versie van The Lion King wordt geregisseerd door Jon Favreau en moet, net als The Jungle Book, een verhaal van fotorealistische dieren vertellen. De jonge leeuw Simba wordt verbannen als zijn vader – de koning – ogenschijnlijk bij een ongeluk om het leven komt, maar in werkelijkheid vermoord wordt door zijn kwaadaardige oom Scar. Jaren later keert hij terug om de troon weer te claimen.

The Lion King draait vanaf 19 juli 2019 in de bioscoop.