Mulan lijkt ook Nederlandse bioscoop over te slaan

Het zit de bioscopen niet mee. Waar in eerste instantie een groot deel van de internationale filmtheaters de release van Mulan aan zich voorbij zagen gaan lijkt nu ook Nederland getroffen te worden. Mulan staat namelijk niet meer in de programmering van de Nederlandse bioscoop zoals Pathé en Vue.

De live-action remake van Mulan zou oorspronkelijk in november 2018 al uitkomen, maar werd verschoven vanwege concurrerende titels.  De corona pandemie zorgde er echter voor dat de film nog verder uitgesteld werd. Vervolgens besloot Disney om de release voor veel landen in zijn geheel te schrappen en de film als premium-titel op Disney+ aan te bieden.

Mulan niet meer in Nederland in de bioscoop? 

In eerste instantie leek het annuleren van de bioscooprelease enkel te gelden voor landen als Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en De Verenigde Staten. Al lijkt het er nu ook op dat Mulan de bioscoop in Nederland zal gaan overslaan. Er is namelijk opgemerkt dat Mulan niet meer in de programmering van zowel Pathé als Vue staat. De kans is dus groot dat men ook in Nederland aangewezen is op Disney+, wil men Mulan kunnen bekijken. Al is er natuurlijk een kans dat de film later alsnog in de bioscopen vertoond zal worden. Mulan staat nu gepland om vanaf 4 september op Disney Plus+ beschikbaar te komen, voor een meerprijs van 30 dollar.

Mulan cast

Mulan heeft een internationale cast met onder meer: ​​Yifei Liu als Mulan;,Yoson An als Cheng Honghui, Donnie Yen als commandant Tung, Gong Li als Xianniang, Jason Scott Lee als Böri Khan en Jet Li als de keizer. Andere rollen zijn er voor Ron YuanXana Tang, Utkarsh Ambudkar en Chum Ehelepola.

De film zal worden geregisseerd door Niki Caro (Whale Rider) op basis van een script dat verzorgd werd door Amanda Silver, Rick Jaffa en Elizabeth Martin & Lauren Hynek. Het geheel is gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 1998.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter