Murder, She Wrote en Beauty and the Beast-actrice Angela Lansbury overleden

De iconische actrice Angela Lansbury, bekend van de serie Murder, She Wrote, is op 96-jarige leeftijd overleden. Ze stierf in haar slaap, vijf dagen voor haar 97e verjaardag. Het nieuws werd bevestigd door NBC, die een verklaring van Lansbury’s familie naar buiten bracht:

 “The children of Dame Angela Lansbury are sad to announce that their mother died peacefully in her sleep at home in Los Angeles at 1:30 AM today, Tuesday 11 October 2022, just five days shy of her 97th birthday.”

Angela Lansbury

De vijfvoudig Iers-Britse Tony Award-winnaar werd geboren in Londen en verscheen in verschillende theater- en filmproducties na haar debuut op Broadway in 1957. Op Broadway had Lansbury succes met onder andere de musicals Anyone Can Whistle, Mame (1966), Dear World (1969) en Gypsy (1974). Ze speelde ook Mrs. Lovett in Stephen Sondheims beroemde musical Sweeney Todd. Voor deze musicals kreeg ze een Tony Award.

Op het grote scherm verscheen ze in Disney’s Bedknobs and Broomsticks, en sprak ze de stem in van mevrouw Potts in Beauty and the Beast. Daarnaast had ze rollen in Don Bluth’s Anastasia (1997), Nanny McPhee (2005) en Mary Poppins Returns (2018).

Haar grootste bekendheid kreeg ze als Jessica Fletcher in een van de langstlopende detectiveseries in de Amerikaanse televisiegeschiedenis, Murder, She Wrote (1984-1996). Het maakte haar een van destijds best betaalde actrices.

De actrice werd in 2014 door de koningin tot Dame gemaakt en ontving ook een Honorary Academy Award, een Lifetime Achievement Award van de BAFTA, een Lifetime Achievement Tony Award, zes Golden Globes en een Olivier Award.

R.I.P. Angela Lansbury 1925 – 2022

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter