Natalie Dormer in Picnic at Hanging Rock trailer

Amazon heeft de trailer vrijgegeven voor de zes afleveringen tellende mystery drama serie Picnic at Hanging Rock, gebaseerd op Joan Lindsay’s iconische Australische roman met dezelfde naam. Deze kun je hieronder bekijken.

Picnic at Hanging Rock is een miniserie rondom de mysterieuze verdwijningen van drie schoolmeisjes en één leraar op Valentijnsdag in 1900. De serie draait om het daaropvolgende onderzoek en de verstrekkende impact van het evenement bij de studenten, gezinnen en personeel van Appleyard College, en over het nabijgelegen township. De serie werd al lovend ontvangen na zijn recente première op het internationale filmfestival van Berlijn en is deze maand geselecteerd voor het aanstaande Tribeca-filmfestival.

Natalie Dormer (Game of Thrones, The Hunger Games: Mockingjay Parts 1 en 2) speelt de hoofdrol van Mrs. Hester Appleyard, de raadselachtige directrice van Appleyard College, een kostschool die ze oprichtte voor jonge dames die geïsoleerd zijn in het Australische bushland. Naast Dormer zijn er rollen voor Samara Weaving, Madeleine Madden, Lily Sullivan, Lola Bessis, Yael Stone, Anna McGahan, Sibylla Budd, Ruby Rees en Inez Curro.

Picnic at Hanging Rock is een FremantleMedia Australia productie voor Foxtel in Australië, in coproductie met Amazon Prime Video voor de VS. De serie werd opgenomen in Victoria, Australië, met de hulp van de Victoriaanse regering via Film Victoria. FremantleMedia International distribueert de serie wereldwijd.

Picnic at Hanging Rock gaat op 25 mei 2018 in première.