Naya Rivera terug in Glee

Binnenkort beginnen de opnames van het laatste seizoen van Glee. Een van de hoofdrolspeelsters van de eerste seizoenen zal terugkeren. Het gaat om Naya Rivera, die de rol van Santana speelde. Ze zal een gastrol krijgen in de laatste afleveringen. Rivera zal op de aftiteling staan als ‘recurring guest star’ in plaats van een ‘series regular’.

Afgelopen maand ging showrunner Ryan Murphy in op het laatste seizoen, welke zal lijken op het oorspronkelijke uitgangspunt van Glee:

“We’re working on the last season now, and it really feels like it’s getting back to its roots, which I love. I’m sort of reinvigorated about it. It’s getting back to what I was initially interested in with the show, which was arts in school. The last season is really about the importance of arts education in our high schools… I think people will like it.”

Daarnaast zullen Matthew MorrisonChord OverstreetDarren CrissLea Michele en Jenna Ushkowitz regulieren zijn in de serie en Jayma Mays en Dot Marie Jones cameo optredens maken.

Melissa Benoist (Marley), Jacob Artist (Jake), Becca Tobin (Kitty), Blake Jenner (Ryder) en Alex Newell (Unique) zijn gepromoveerd tot regulieren, terwijl oude bekenden Heather MorrisAmber RileyMark Salling en Harry Shum jr. niet meer als regulieren te zien zullen zijn in het vijfde seizoen. Dianna Agron zal vertrekken uit de serie, maar af en toe terugkeren in een gastoptreden.

Glee is een komische en muzikale televisieserie uit 2009 van Fox. De serie is bedacht door Ryan Murphy, Brad Falchuk, Ian Brennan. Het verhaal draait om een groep jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen, de McKinley High’s Glee Club. De fictieve school bevindt zich in Lima (Ohio). Centraal staan de gebreken van elk van hen en hoe ze moeten opboksen tegen de vooroordelen van hun medescholieren en enkele leerkrachten.