NBC werkt aan The Bone Collector tv-serie

Volgens Deadline heeft NBC een pilot besteld van Lincoln, gebaseerd op de bestseller-romanreeks van Jeffery Deaver over de forensische criminoloog Lincoln Rhyme, waarvan de eerste The Bone Collector was. Universal Television en Sony Pictures Televisions werken samen met Keshet Studios om de dramaserie te produceren. Schrijvers VJ Boyd en Mark Bianculli zullen het script schrijven.

Lincoln volgt het verhaal van een legendarische forensische criminoloog genaamd Lincoln Rhyme, die ernstig gewond raakte tijdens zijn jacht op de duivelse seriemoordenaar bekend als de Bone Collector. Hij komt weer in actie wanneer de moordenaar opnieuw verschijnt. Lincoln vormt een unieke samenwerking met Amelia Sachs, een jonge agent die hem helpt om op het dodelijke meesterbrein te jagen en tegelijkertijd de meest spraakmakende zaken van de NYPD op zich neemt.

Boyd en Bianculli hebben de serie mede-geschreven en zijn ook uitvoerend producenten. Alon Shtruzman, Peter Traugott en Rachel Kaplan zullen samen met Keshet’s Avi Nir ook de serie produceren.

The Bone Collector werd voor het eerst gepubliceerd in 1997, gevolgd door 10 boek vervolgen. In 1999 werd het boek geadapteerd tot een film, die werd geregisseerd door Phillip Noyce. De verfilming had hoofdrollen voor Denzel Washington (Glory, Training Day) en Angelina Jolie (Girl Interrupted).