Nederlandse stemmen Disney en Pixar film Luca bekend

Buddy Vedder, Waldemar Torenstra, Quinty Trustfull zullen de Nederlandse stemmen inspreken voor de Walt Disney Studios en Pixar film Luca. Dat werd gister bekend gemaakt. De rest van de stemmencast zal op een later tijdstip bekend worden gemaakt, dus hou deze pagina in de gaten.

De film afkomstig van de voor een Academy Award genomineerde filmmaker Enrico Casarosa. De regisseur staat vooral bekend om zijn werk aan de geanimeerde korte film La Luna uit 2011. De nieuwe Disney en Pixar-film zal 18 juni 2021 verschijnen op Disney Plus.

Nederlandse stemmen Luca

De animatiefilm speelt zich af in Italië en wordt beschreven als een coming-of-age-avontuur dat het verhaal vertelt van een jongen genaamd Luca terwijl hij een onvergetelijke zomer beleeft met zijn beste vriend in een kustplaats aan de Italiaanse Rivièra. Maar al het plezier wordt bedreigd door een diep geheim: hij is een zeemonster uit een andere wereld net onder het wateroppervlak.

De animatiefilm bevat de stemmen van Jacob Tremblay (Room, The Little Mermaid) als Luca Paguro, Jack Dylan Grazer (Shazam!) als Alberto Scorfano en Emma Berman als Giulia. Ze worden vergezeld door Maya Rudolph (Big Hero 6, The Willoughbys) als Luca’s moeder Daniela, Marco Barricelli als Giulia’s vader Massimo, en Jim Gaffigan als Luca’s vader’s Lorenzo.

Luca wordt het regiedebuut van de Italiaanse filmmaker Enrico Casarosa, die sinds 2006 samen met Pixar als storyboardartiest en -schrijver werkt aan populaire animatiefilms zoals Cars, Ratatouille, Up, The Good Dinosaur, Coco en Incredibles 2. De film wordt ook geproduceerd door Andrea Warren (Lava, Cars 3).

Luca zal 18 juni 2021 op Disney Plus verschijnen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter