Nederlandse stemmen Disney en Pixar’s Soul

Disney heeft de Nederlandse stemmen bekend gemaakt van Soul, de nieuwe animatiefilm van Pixar Animation Studios, welke exclusief te zien zal zijn op Disney Plus vanaf 25 december 2020. De stemmencast bestaat uit Kenny B, Ryanne van Dorst, Jacqueline Govaerts & Glennis Grace. Kenny B vertolkt hoofdrolspeler Joe, Ryanne van Dorst horen we als Terry, Jacqueline Govaerts neemt de rol op zich van 22 en we Glennis Grace als Jerry.

Soul zou eigenlijk deze zomer in de Nederlandse bioscopen te zien zijn, maar de release werd uitgesteld vanwege de coronacrisis. Pixar brengt Soul nu op 25 december uit via streamingdienst Disney Plus Nederland.

 

Soul Nederlandse stemmen

“Waarom ben ik hier” is de vraag die Soul stelt. De film onderzoekt waar zielen vandaan komen.  Pixar bedacht “You” -seminars waar zielen persoonlijkheden leren en in het lichaam van mensen springen als ze afstuderen. De hoofdrolspeler van de film Joe Gardner (Foxx) is een muziekleraar die zijn droom muziekoptreden krijgt, maar een verkeerde stap neemt en zijn ziel verlaat zijn lichaam, waardoor hij bij het “You” -seminar terechtkomt. Joe gaat op avontuur door de kosmos om zijn weg terug te vinden.

De film is geregisseerd door Oscarwinnaar Peter Docter (Up, Inside Out) en geproduceerd door Oscar-genomineerde Dana Murray (Lou).

De stemmencast bestaat uit Jamie FoxxTina Fey, Phylicia Rashad, Ahmir Questlove Thompson, Angela Bassett, Graham Norton en Daveed Diggs. De film bevat originele jazzmuziek van de wereldwijd bekende muzikant Jon Batiste en een score gecomponeerd door Oscarwinnaars Trent Reznor en Atticus Ross (The Social Network).

Soul is vanaf 25 december 2020 te zien op Disney Plus.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter