Nederlandse stemmencast Dolittle bekend

Universal Pictures heeft de Nederlandse stemmencast van Dolittle, de nieuwe avonturenfilm, bekendgemaakt. Fedja van Huêt spreekt de stem in van Dr. Dolittle en Roman Derwig is te horen als Tommy Stubbins, de jongen die mee gaat op Dolittle’s avontuur. Eddy Zoëy en Gijs Naber zijn respectievelijk Dr. Mudfly en Rassouli. Stefania is Lady Rose en Derek de Lint zal te horen zijn als Lord Badgley. De stemmen van de dieren worden ingesproken door Ilse Warringa (Poly de papegaai), Jamie Trenité (Chee-Chee de gorilla), Dennis van der Geest (Yoshi de ijsbeer), Rayen Panday (Plimpton de struisvogel), Edsilia Rombley (Dab-Dab de eend), Thekla Reuten (Tutu de vos), André Dongelmans (James de libelle), Pip Pellens (Betsy de giraffe), Pim Wessels (Jip de hond), Derek de Lint (Lord Badgley), Murth Mossel (Kevin de eekhoorn) en Bibian Mentel als Minnie de grijze suikereekhoorn.

Dolittle Dolittle Dolittle Dolittle

De excentrieke Dr. John Dolittle (Robert Downey Jr. / Fedja van Huêt) leeft in Dolittle Manor met alleen zijn exotische dieren als gezelschap. Wanneer de jonge Koningin Victoria (Jessie Buckley, Wild Rose) ernstig ziek wordt, gaat Dolittle op zoek naar een geneesmiddel dat alleen te vinden is op een mythisch eiland. Tijdens deze reis beleeft hij samen met zijn bijzondere dierenvrienden gevaarlijke avonturen, waarbij hij oude vijanden tegenkomt en hij nieuwe wonderlijke wezens ontdekt.

Op deze zoektocht krijgt de dokter gezelschap van een jonge leerling (Harry Collett, Dunkirk) en een bonte stoet aan dierenvrienden, waaronder een paniekerige gorilla (Rami Malek / Jamie Trenité), een enthousiaste maar onnozele eend (Octavia Spencer / Edsilia Rombley), een cynische struisvogel (Kumail Nanjiani / Rayen Panday) die continu kibbelt met een vrolijke ijsbeer (John Cena / Dennis van der Geest), en een eigenwijze papegaai (Emma Thompson / Ilse Warringa).

In de Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a. Fedja van Huêt, Roman Derwig, Ilse Warringa, Jamie Trenité, Dennis van der Geest, Rayen Panday, Eddy Zoëy, Edsilia Rombley, Thekla Reuten, Gijs Naber, Stefania, André Dongelmans, Pip Pellens, Pim Wessels, Derek de Lint, Murth Mossel en Bibian Mentel.

In de originele versie met o.a. Robert Downey Jr.Antonio Banderas, Michael Sheen, Jim Broadbent, Jessie Buckley, John Cena, Harry Collett, Marion Cotillard, Frances de la Tour, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Tom Holland, Carmel Laniado, Rami Malek, Kumail Nanjiani, Craig Robinson, Octavia Spencer en Emma Thompson.

Dolittle is geschreven en geregisseerd door Stephen Gaghan (Gold, Syriana).

Dr. John Dolittle is een fictief personage uit een reeks kinderboeken geschreven door Hugh Lofting. Dolittle is een dokter met de unieke gave dat hij kan communiceren met dieren. Hij geeft dan ook de voorkeur aan het helpen van gewonde of zieke dieren dan menselijke patiënten. Het personage geldt tegenwoordig als een klassieker in de kinderliteratuur. De boeken zijn eerder gebruikt voor de dure musical flop Doctor Dolittle uit 1967 met in de hoofdrol Rex Harrison. Vervolgens was er de remake in 1998 met Eddie Murphy, welke losjes gebaseerd was op het materiaal. D

Dolittle draait vanaf 15 januari in de bioscoop, in 2D en 3D, ook in de originele versie.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter