Nederlandse stemmencast nieuwe animatiefilm Smallfoot bekendgemaakt

Vandaag is de Nederlandse stemmencast bekendgemaakt van de avontuurlijke animatiefilm Smallfoot. Deze nieuwe familiefilm van Warner Animation Group, over een mythe die volledig op zijn kop wordt gezet als een yeti iets vindt waarvan hij niet wist dat het bestond: een mens, is vanaf 3 oktober 2018 in de Nederlandse bioscoop te zien.

Presentator Jan Versteegh neemt de hoofdrol voor zijn rekening, hij is de stem van de slimme jonge yeti Migo die vastbesloten is om het bestaan van de smallfoot te bewijzen. Zangeres, musicalactrice en presentatrice Romy Monteiro maakt met de film haar inspreekdebuut. Ze leent haar stem aan het meisje Meechee, de beste vriendin van Migo. Meechee gelooft net als Migo dat er smallfoot bestaan. Acteur en presentator Levi van Kempen is de stem van Percy, een voormalig televisie presentator die zijn comeback probeert te maken.

Smallfoot

Smallfoot

Smallfoot zet de mythe op zijn kop als een slimme jonge yeti iets vindt waarvan hij niet wist dat het bestond: een mens. Het nieuws over deze ‘Smallfoot’ zorgt voor oproer binnen de onwetende yeti-gemeenschap; wie of wat leeft er nog meer in de wijde wereld buiten hun eigen besneeuwde dorpje? Een meeslepend verhaal over vriendschap, moed en vreugdevolle nieuwe ontdekkingen.

De Engelstalige stemmencast bestaat uit Channing Tatum (The LEGO®Batman Movie, de Jump Street-films) als Migo, de Yeti. James Corden (Trolls, The Emoji Movie) is te horen als Smallfoot Percy. Daarnaast bevat de film de stemmen van Zendaya (Spider-Man: Homecoming), Common (Selma), LeBron James (Space Jam 2), Gina Rodriguez (Jane the Virgin), Danny DeVito (The LoraxErin Brockovich), Yara Shahidi (Black-ish), Ely Henry (Justice League Action) en Jimmy Tatro (22 Jump Street).

Smallfoot wordt geregisseerd door Karey Kirkpatrick (Over the Hedge, Chicken Run en James and the Giant Peach). De film wordt geproduceerd door Bonne Radford (Curious George), Glenn Ficarra (Storks, The is Us) en John Requa (Storks, This is Us). Vanaf 3 oktober 2018 te zien in de bioscoop (in 2D en 3D).