Nederlandse stemmen van Raya en de Laatste Draak bekend

Zangeres Tabitha spreekt samen met Alain Clark, René van Kooten en Holly Mae Brood de Nederlandse stemmen in voor Raya en de Laatste Draak, de Nederlandse versie van de nieuwe Walt Disney-animatie Raya and the Last Dragon. De film verschijnt vanaf 5 maart op Disney Plus en als de coronamaatregelen het toestaan, op 3 maart in de Nederlandse bioscopen.

Raya en de Laatste Draak

Nederlandse stemmen cast Raya en de Laatste Draak

Lang geleden, in de fictieve wereld van Kumandra, leefden mensen en draken in harmonie samen. Maar toen een kwade kracht het land bedreigde, offerden de draken zichzelf op om de mensheid te redden. Nu, 500 jaar later, is diezelfde kwade kracht teruggekeerd en is het aan een eenzame krijger, Raya, om de legendarische draak op te sporen om het verwoeste land en het verdeelde volk te herstellen. Tijdens haar reis zal ze leren dat er meer nodig is dan enkel een draak om de wereld te redden. Het vraagt ook om een groot vertrouwen en teamwork met haar achterban en nieuwe vrienden.

De 59e film van de studio is geregisseerd door Don Hall en Carlos López Estrada, mede geregisseerd door Paul Briggs en John Ripa. De film is geproduceerd door Osnat Shurer en Peter Del Vecho, en geschreven door Qui Nguyen en Adele Lim.

De originele stemmencast bestaat uit Kelly Marie Tran als de stem van Raya en Awkwafina als de draak Sisu. De andere stemmen worden ingesproken door Gemma Chan, Daniel Dae Kim, Sandra Oh, Benedict Wong, Izaac Wang, Thalia Tran, Alan Tudyk, Lucille Soong, Patti Harrison, Ross Butler.

De Nederlandse stem van Sisu wordt ingesproken door Peggy Vrijens en Raya wordt ingesproken door Tabitha Foen-A-Foe (Tabitha). Andere stemmen in de Nederlandse versie van worden ingesproken door Bo Burger, Holly Mae Brood, Anne Buhre, Alain Clark, René van Kooten, Renée van Wegberg.

Wanneer komt Raya en de Laatste Draak op Disney Plus?

Vanaf 5 maart kun je met VIP-toegang Raya en de Laatste Draak bekijken voordat deze film beschikbaar komt voor alle Disney Plus-abonnees. Om naar deze nieuwe film te kijken, heb je een abonnement op Disney+ nodig en daarbij een in de eerste maanden een ticket voor VIP-toegang.

Wat kost Raya en de Laatste Draak op Disney Plus?

Raya en de Laatste Draak is niet gratis te bekijken. Disney+ biedt VIP-toegang tot de film voor € 21,99 op disneyplus.com en in de Disney+-app op geselecteerde platforms, waaronder Apple en Google.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter