Racefilm Need for Speed toch te zien in 3D

In een last minute aankondiging maakte DreamWorks Pictures bekend dat ze Need for Speed in 3D in de bioscoop uit zullen brengen. Aangezien de film al voor 13 maart gepland staat, geeft dat de studio nog maar 38 dagen om de opnames om te zetten naar 3D. Het zou mogelijk zijn om de releasedatum te verzetten, maar de studio is al veel geld kwijt aan de advertenties en trailers met die datum. De Superbowl trailer kostte alleen al meer dan $4 miljoen.

Of de 3D conversie gaat lukken, valt nog te bezien. Het is in het verleden wel vaker nog even snel gedaan, maar het publiek was dan vaak niet onder de indruk. De technologie is echter nu wel veel beter. Natuurlijk is het ook nog mogelijk dat ze er al aan bezig zijn geweest maar het tot nu toe geheim hielden.

Het verhaal laat een bijna onmogelijke race door de Verenigde Staten zien. Deze begint als een wraakmissie, maar verandert langzaam in een missie van verlossing. Tobey Marshall (Paul) werkt samen met zijn team aan muscle cars. Na enige twijfels besluit hij samen te werken met de arrogante ex-NASCAR racer Dino Brewster (Cooper). Als een gigantische deal met autohandelaar Julia Ponet (Poots) dichtbij lijkt te zijn, vindt er een grote straatrace plaats. Die gaat compleet mis, waarop Dino Tobey de schuld krijgt van doodslag. Na twee jaar gevangenisstraf wil Tobey wraaknemen en besluit hij het tegen Dino op te nemen in de ‘De Leon’ race. Om op tijd daar te komen, moet Tobey niet alleen de politie ontwijken, maar van de ene naar de andere kust rijden.

De film wordt geregisseerd door Scott Waugh en het scenario is geschreven door George Gatins. De cast bevat namen als Aaron Paul, Imogen Poots, Dominic Cooper, Ramon Rodriguez, Rami Malek, Harrison Gilbertson, Scott ‘Kid Cudi’ Mescudi, Michael Keaton en Dakota Johnson. Need for Speed is vanaf 13 maart 2014 te zien in de Nederlandse bioscopen.