Neill Blomkamp kondigt District 10 aan, vervolgscript in ontwikkeling!

Sinds 2009 toen District 9 een groot succes werd, spreekt filmmaker Neill Blomkamp al jaren de mogelijkheden van een vervolg. Vanmorgen kondigde Blomkamp officieel op Twitter aan dat hij, zijn vrouw/schrijfpartner Terri Tatchell en acteur Sharlto Copley momenteel het script voor District 10 schrijven!


District 10

In een interview in 2017 sprak Blomkamp over zijn plannen voor een vervolg op District 9:

“With District 9, I plan on making another film in that world. To go back and work with WETA, and make the film would be cool, but anything that pre-exists like that may not be the best fit for whatever we’re trying here.”

District 9 toont ons een wereld waarin buitenaardse wezens op onze planeet landen en terechtkomen… in een sloppenwijk nabij Johannesburg. De controle over de buitenaardse wezens wordt uitbesteed aan Multi-National United (MNU), een privébedrijf dat onverschillig is voor het welzijn van de wezens. Wanneer een terreinarbeider van MNU, Wikus Van De Merwe, een mysterieus virus oploopt, bereikt de spanning tussen de buitenaardse wezens en de mensen een hoogtepunt. Achtervolgd en opgejaagd door de straten van het lugubere alien ghetto, ontdekt Wikus hoe het voelt een outsider te zijn op je eigen planeet.

District 9 werd geproduceerd door Peter Jackson (die ook samen met Blomkamp werkte aan een mislukte Halo-adaptatie). De film werd gemaakt voor slechts $ 30 miljoen en bracht wereldwijd $ 210,8 miljoen op. Het kreeg lovende kritieken en werd genomineerd voor vier Academy Awards, waaronder Beste Film, Film Editing, Visuele Effecten en Aangepast scenario.

Hoewel Blomkamp geen film meer heeft uitgebracht sinds Chappie in 2013, was hij wel verbonden aan verschillende franchisefilms, waaronder de sequels Alien 5 en RoboCop Returns. Toch stapte hij uit beide projecten. Blomkamp draaide onlangs een horrorfilm tijdens de COVID-19 pandemie, getiteld Demonic. Deze zal in maart debuteren op het 71ste Internationale Filmfestival van Berlijn.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter