Netflix adapteert kinderboek Sulwe van Lupita Nyong’o tot animatiefilm

Netflix heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van een nieuwe geanimeerde muzikale verfilming van Sulwe, gebaseerd op het kinderboek van Oscarwinnaar Lupita Nyong’o. Ze is ook als producer bij het project gekomen. Nyong’o zei in een statement (via Deadline):

“The story of Sulwe is one that is very close to my heart. Growing up, I was uncomfortable in my dark skin. I rarely saw anyone who looked like me in the aspirational pages of books and magazines, or even on TV. It was a long journey for me to arrive at self-love. Sulwe is a mirror for dark-skinned children to see themselves, a window for those who may not be familiar with colorism, to have understanding and empathy, and an invitation for all who feel different and unseen to recognize their innate beauty and value. I am thrilled that the book is being adapted into an animated musical that we hope inspires children all around the world to celebrate their uniqueness.”

Sulwe op Netflix

Sulwe is het verhaal van een meisje genaamd Sulwe, dat een huidskleur heeft die donkerder is dan van de mensen om haar heen en het meisje is daar niet blij mee. Op een nacht krijgt Sulwe bezoek van een vallende ster die door de Nacht is gestuurd, en begint aan een magische reis waarin ze het onthullende verhaal van de zusjes Night en Day leert. Het is een verhaal over colorisme, zelfrespect en leren dat ware schoonheid van binnenuit komt.

Het kinderboek, geschreven door Lupita Nyong’o en geïllustreerd door Vashti Harrison, werd in 2019 uitgegeven door Simon & Schuster Books for Young Readers. Kort na het debuut werd het een bestseller in de New York Times en werd het geëerd met een Coretta Scott King Illustrator Honor Award en een NAACP Image Award for Outstanding Children’s Literary Work.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter