Netflix betaalt $450 miljoen voor Knives Out 2 & 3

Afgelopen februari zagen we de aankondiging dat Lionsgate groen licht had gegeven voor een vervolg op Rian Johnson‘s veelgeprezen whodunnit Knives Out, maar nu ziet de franchise een grote verschuiving omdat Netflix een deal sluit voor de rechten voor een tweede en derde deel in de serie. Dit meldt Deadline. De streamingservice heeft daar flink voor in de buidel moeten tasten: de site betaalde het bedrijf $450 miljoen dollar voor de films.

Johnson en hoofdrolspeler Daniel Craig keren terug voor de sequels, maar aangezien die over nieuwe moordzaken gaan, is het onwaarschijnlijk dat de andere castleden een rol spelen in de vervolgfilms.

Bronnen melden dat de deal tot stand kwam na een discrete biedingsoorlog tussen Apple, Amazon en Netflix om de rechten te verwerven, die eigendom is van en in licentie is gegeven door Johnson en zijn producerende partner en T-Street mede-oprichter Ram Bergman. Het is momenteel onduidelijk waarom het duo ervoor koos om de rechten op de moordmysteriefilms aan het streamingplatform te verkopen.

Naast de verkoop is bekend geworden dat de eerste sequels naar verwachting op 28 juni in Griekenland zal beginnen met opnames.

Knives Out 2 & 3 op Netflix

In Knives Out brengt schrijver en regisseur Rian Johnson (Brick, Looper, Star Wars: The Last Jedi) hulde aan mysterie meesterbrein Agatha Christie met Knives Out, een leuk, hedendaags moordmysterie waar iedereen een verdachte is. Wanneer de beroemde misdaadroman schrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige en debonaire rechercheur Benoit Blanc (Daniel Craig) op mysterieuze wijze ingeschakeld om dit te onderzoeken. Van Harlan’s disfunctionele familie tot zijn toegewijde stafleden, Blanc zift door een web van rode haring en zelfingenomen leugens om de waarheid achter Harlan’s vroegtijdige dood bloot te leggen.

De cast bestaat uit namen als Daniel Craig (Spectre), Chris Evans (Avengers: Infinity War), Ana de Armas (Blade Runner 2049), Michael Shannon (The Shape of Water), Lakeith Stanfield (Sorry To Bother You), Don Johnson (Book Club), Toni Collette (Hereditary), Christopher Plummer (Beginners), Katherine Langford (Love, Simon), Riki Lindhome (Kidding), Edi Patterson (The Last O.G.), Raúl Castillo (Atypical) en Jamie Lee Curtis (Halloween).VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter