Netflix: Chicken Run sequel titel en cast bekend

De langverwachte sequel op de stop-motion animatieklassieker Chicken Run komt in 2023 naar Netflix. In een bericht van The Hollywood Reporter zijn er nieuwe details vrijgegeven rond de Chicken Run sequel. Om te beginnen heeft de film een officiële titel gekregen: Chicken Run: Dawn of the Nugget. Ook weten we meer van de stemmencast. Zachary Levi vertolkt de stem van de charismatische haan Rocky en Thandiwe Newton is te horen als de rebelse kip Ginger. Hiermee vervangen beide acteurs de originele hoofdrolspelers, namelijk Mel Gibson en Julia Sawalha. Bella Ramsey zal de stem doen van hun dochter Molly. In een officiële afbeelding die is vrijgegeven zien we Molly’s geboorte.

Chicken Run sequel krijgt titel op Netflix 2

Andere nieuwkomers in de cast zijn Josie Sedgwick-Davies als Frizzle, David Bradley als Fowler, Romesh Ranganathan als Nick, Daniel Mays als Fetcher en Nick Mohammed as Dr. Fry. Hoewel meerdere personages opnieuw zijn gecast zijn er ook terugkerende acteurs. Jane Horrocks, Imelda Staunton en Lynn Ferguson zijn opnieuw te horen als Babs, Bunty en Mac.

Chicken Run: Dawn of the Nugget pakt het verhaal op na de originele film. Ginger en Rocky leven samen met hun jonge dochter en de andere kippen vredig op een eiland, ver weg van de mensenwereld. Maar wanneer hun soortgenoten op het vaste land bedreigd worden door een nieuw gevaar voelt Ginger zich gemotiveerd om terug te keren.

De Chicken Run sequel wordt opnieuw geproduceerd door Aardman Animation. Sam Fell (Flushed Away) zit deze keer in de regiestoel, en het script is geschreven door Karey Kirkpatrick, John O’Farrell en Rachel Tunnard. De makers van de originele film Peter Lord, Carla Shelley, Karey Kirkpatrick en Nick Park zijn deze keer verwikkeld als uitvoerend producent.

Chiken Run sequel op Netflix

Chicken Run was een succesvolle animatiefilm van de Britse studio Aardman Animation. Met een opbrengst van $224 miljoen is het de meest succesvolle stop-motion animatiefilm allertijden. Het verhaal gaat over kippen op een boerderij die de hulp inschakelen van de haan Rocky om hen te leren vliegen, zodat ze kunnen ontsnappen aan de boeren die hen willen slachten. De film leent veel verhaalelementen uit WOII ontsnappingsfilms zoals The Great Escape.

Naast de Chicken Run sequel heeft Aardman Animation ook een nieuwe film aangekondigd uit de Wallace & Gromit reeks. Een synopsis van de film is vrijgegeven.

“Gromit’s concern that Wallace has become over-dependant on his inventions proves justified, when Wallace invents a “smart gnome” that seems to develop a mind of its own… As events spiral out of control, it falls to Gromit to put aside his qualms and battle sinister forces – or Wallace may never be able to invent again!”

We weten nog niet of het om een korte film of een nieuwe speelfilm van Wallace & Gromit gaat. De film verschijnt in 2024 op Netflix, en in het Verenigd Koninkrijk zal het ook op de BBC spelen.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter