Netflix in Rusland: alle producties stilgezet

Streamingdienst Netflix heeft al haar activiteiten in Rusland gestaakt. In navolging van het stopzetten van de original producties wordt nu ook de streaming van Netflix Rusland stilgezet. Dat meldt Variety.

Mensen in Rusland kunnen vanwege nieuwe maatregelen dus geen gebruik van Netflix meer maken. De reden voor de besluit heeft te maken met het huidige conflict in Oekraïne. Hoelang dit zo doorgaat is nog niet bekend.

“Given the circumstances on the ground, we have decided to suspend our service in Russia.”

Aldus een medewerker van de streamingdienst.

Netflix Rusland

Netflix accepteert geen Russische abonnees meer. Hoe er wordt omgegaan met huidige abonnees is niet duidelijk. De dienst werkte voorheen aan een serie getiteld Anna K, dat een hervertelling is van de roman Anna Karenina.

Er staan momenteel meerdere Russische films en series op Netflix, waaronder Masha en de Beer en Better Than Us. Deze zijn in Nederland (en waarschijnlijk ook andere landen) nog steeds beschikbaar.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter