Netflix komt met Vikings spin-off Vikings Valhalla | Wat weten we?

Na zes seizoenen is het verhaal van Vikings voorbij. De History Channel-serie zal dan ten einde komen, maar de franchise niet. Maker Michael Hirst werkt namelijk aan de spin-off Vikings Valhalla. Dit is een nieuwe saga die honderd jaar begint na de afloop van de originele serie en kleurt de avonturen van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd. Hiermee gaat het grote succes van deze serie verder.

Vikings Valhalla

Netflix heeft maar liefst 24 afleveringen besteld van Vikings: Valhalla. De reeks zal een aantal van de beroemdste Vikings volgen die ooit geleefd hebben, zoals Leif Erickson, Freydis, Harald Harada en William the Conqueror. Er zijn nog geen castleden aangekondigd voor Vikings Valhalla. Voor de spin-off  heeft Hirst als showrunner Jeb Stuart vastgelegd. Stuart is het meest bekend om zijn werk aan films, waaronder The Fugitive uit 1993, Die Hard uit 1988, en werkt momenteel ook aan The Liberator voor Netflix.

Netflix zei in een statement:

“Vikings: Valhalla promises to be everything that fans love about the franchise: heart-pounding, unstoppable action rooted in rich characters and dramatic storytelling that shines the light on family, loyalty and power.”

Netflix heeft nog geen datum gegeven voor wanneer we Vikings: Valhalla kunnen verwachten. De serie gaat gefilmd worden in Ierland, net als de originele serie. Ondanks dat die voor een groot deel in Scandinavië plaatsvindt.

Vikings speelt zich af aan het begin van het tijdperk van de Vikingen, het einde van de achtste eeuw, en brengt ons naar de brute en mysterieuze wereld van Ragnar Lothbrok, een Viking krijger en boer die niets liever doet dan ontdekken en plunderen op zee. Zijn ambities zetten hem op gespannen voet met zijn leider Earl Haraldson, die wil dat ze naar het arme Oosten gaan in plaats van naar het onbekende Westen. Wanneer Ragnar een verbond sluit met zijn vriend Floki om een nieuwe boot te bouwen en daarmee vervolgens toch naar het Westen te varen, barst het conflict pas echt los. De cast bestond uit namen als Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Alexander Ludwig, Peter Franzén, Alex Høgh Andersen, Marco Ilsø, Jordan Patrick Smith.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter