Netflix maakt aanpassen lijst ‘Verder Kijken’ makkelijk

Netflix laat gebruikers eindelijk makkelijker films en series uit hun lijst ‘Verder kijken’ verwijderen. Netflix-kijkers kennen het probleem: na het proberen van een film of serie die niet bevalt, blijft de titel toch weken tot maanden in de ‘Verder kijken’-lijst staan. Een irritatie die alleen opgelost kon worden door in een desktop-browser in de instellingen van Netflix te duiken.

Dat is nu dus verleden tijd. Netflix komt met een verwijder-knop voor films of series die in je ‘verder kijken’ staan, aldus The Verge. In de Netflix-app voor Android kunnen gebruikers op het informatieknopje onder titels drukken.

Een woordvoerder van Netflix heeft aan de redactie van Streamwijzer laten weten continu bezig te zijn met het verbeteren van het gebruik van het video on demand-platform:

“We kijken voortdurend naar manieren om de Netflix-ervaring intuïtiever te maken. De update van het mobiele menu groepeert een aantal bestaande opties – het downloaden van een show of film, het beoordelen ervan, of het verwijderen uit ‘Verder kijken’ – en maakt ze gebruiksvriendelijker.”

verder kijken netflix

Met de invoer van deze functie aan de Netflix app, rijst ook de vraag of de streamingdienst plannen heeft om de functie uit te rollen naar de webbrowser. De woordvoerder van Netflix liet hierop weten:

“We experimenteren met dit soort tests op verschillende apparaten, in verschillende landen en gedurende verschillende perioden – en maken ze alleen breed beschikbaar als mensen ze nuttig vinden.”

We kunnen dus stellen dat een welkome ontvangst van deze nieuwe functie door kijkers op mobiele apparaten het ook waarschijnlijk maakt dat de functionaliteit in de toekomst op alle apparaten ingesteld zal worden.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter