Netflix komt met Nederlandse actiefilm The Takeover

Netflix gaat een nieuwe Nederlandse actiefilm produceren, die The Takeover zal gaan heten. Centraal staat een ethische hacker die per ongeluk een internationaal netwerk platlegt.

The Takeover gaat over de zogenaamde ‘white hacker’ Mel die per ongeluk een internationaal hackers netwerk platlegt. Dit nadat ze een hack onschadelijk heeft gemaakt bij een hightech zelfrijdende bus. Samen met Thomas Deen, een onhandige date die ze de avond ervoor heeft leren kennen, slaat ze op de vlucht voor zowel de criminelen als de politie.

De opnames van de film zijn eerder deze week van start gegaan. Het verhaal achter deze Nederlandse actiefilm zal zich grotendeels in Rotterdam afspelen.

The Takeover

De film is geschreven door Tijs van Marle, gebaseerd op een idee van Hans Erik Kraan en wordt geregisseerd door Annemarie van de Mond. De productie is in handen van Annemieke van Vliet en Femke Bennink van Fiction Valley.

Van de Mond zei:

“Ik ben vereerd dat ik aan het roer sta van dit spannende avontuur en trots dat ik met deze fantastische cast mag werken. We gaan er iets geweldigs van maken.”

Janey van Ierland, Director Content Acquisitions Benelux & Nordics, voegt toe:

“The Takeover is onze eerste Netflix Original actiefilm van Nederlandse bodem. We kijken er enorm naar uit om, onder leiding van Annemarie van de Mond, in dit genre een nieuwe Nederlandse film op de markt te brengen over een zeer actueel onderwerp.

De rol van Mel wordt vertolkt door Holly Mae Brood. Zij is bekend van onder andere Meisjes Van Plezier, Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn en als presentatrice van Love Island. Géza Weisz kruipt in de huid van Thomas. Je kunt hem kennen van Alleen Maar Nette Mensen, Het Leven Is Vurrukkulluk. Ook zal hij binnenkort te zien zijn in F*ck de Liefde 2, een Netflix film welke binnenkort te zien is. Naast Holly Mae Brood en Weisz zijn er rollen voor Whalid Benmbarek, Noortje Herlaar, Susan Radder en Frank Lammers.

The Takeover zal als het goed is ergens aan het einde van 2022 op Netflix verschijnen.

Foto: Khalid Amakran VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter