Netflix onthult teaser trailer en releasedatum van The Sandman

Netflix onthult vandaag de officiële teaser trailer en releasedatum van The Sandman. Daarnaast wordt bekendgemaakt dat Mark Hamill zich bij de cast voegt en de stem van het geliefde personage Merv Pumpkinhead inspreekt. De tiendelige serie, gebaseerd op de award-winnende DC comic serie geschreven door Neil Gaiman, is vanaf 5 augustus wereldwijd en exclusief te zien op Netflix.

The Sandman releasedatum

The Sandman releasedatum

Wanneer The Sandman, alias Dream (Tom Sturridge) – het machtige kosmische wezen dat al onze dromen beheerst – onverwacht gevangen wordt genomen en pas ruim een eeuw later weer vrijkomt, moet hij door verschillende werelden en tijdlijnen reizen om de chaos die zijn afwezigheid heeft veroorzaakt te herstellen.

De live-action serie wordt geleid door Tom Sturridge (Sweetbitter) als Dream, the Lord of the Dreaming; Gwendoline Christie (Game of Thrones) als Lucifer, de heerser van de hel; Vivienne Acheampong (The Witches) als Lucienne, de hoofdbibliothecaris en vertrouwde bewaker van Dream’s rijk; Boyd Holbrook (Logan) als The Corinthian, een ontsnapte nachtmerrie die alles wil proeven wat de wereld in petto heeft; Charles Dance (Game of Thrones) als Roderick Burgess, een charlatan, afperser en goochelaar; Asim Chaudhry (Black Mirror: Bandersnatch), en Sanjeev Bhaskar (Yesterday) Abel en Cain, het eerste slachtoffer en het eerste roofdier, die bewoners en loyale onderdanen zijn van het Dream Realm.

Andere castleden zijn Kirby Howell-Baptiste, Joely Richardson, David Thewlis, Stephen Fry, Patton Oswalt, Jenna Coleman, Mason Alexander Park, Donna Preston, Razane Jammal, Niamh Walsh, Kyo Ra en Sandra James Young.

Sandman is een 75-delige comicreeks geschreven door de Britse auteur Neil Gaiman en met tekenwerk van verschillende tekenaars verdeeld over de verschillende elkaar volgende verhaallijnen. De eerste 46 delen werden uitgegeven door DC Comics.

De rode draad van Sandman is hoofdpersonage Morpheus, heerser van de droomwereld, die door middel van een occult ritueel gevangen werd en in de eerste verhaallijn na 70 jaar gevangenschap vrijkomt. Morpheus, ook wel Dream, heerst samen met zijn zussen Death, Delirium, Despair, broers Destruction, Destiny en ‘al’-zijdige broer/zus Desire over al wat is binnen de wereld van Sandman. Zij zijn daar echter alleen om de boel draaiende te houden, niet om de wereld hun wil op te leggen.

The Sandman is vanaf 5 augustus 2022 te zien op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter