Netflix presenteert de eerste beelden van het vijfde seizoen van The Crown

Netflix onthult de langverwachte eerste beelden van het nieuwe en vijfde seizoen van The Crown. De serie is gebaseerd op historische gebeurtenissen en brengt het leven van koningin Elizabeth II, en de politieke en persoonlijke drama’s die haar bewind hebben gevormd, gedramatiseerd in beeld.

Met een nieuw decennium in zicht wordt de Britse koninklijke familie geconfronteerd met mogelijk de grootste uitdaging tot nu toe: een volk dat openlijk vraagtekens zet bij hun rol in het Groot-Brittannië van de jaren ‘90.

The Crown seizoen 5 The Crown seizoen 5

The Crown vijfde seizoen The Crown vijfde seizoen The Crown vijfde seizoen

The Crown vijfde seizoen

Geïnspireerd door het bekroonde toneelstuk The Audience, vertelt The Crown het verhaal van het decennialange bewind van koningin Elizabeth II terwijl ze worstelt met het vinden van de juiste balans tussen haar privé- en openbare leven. De serie richt zich vooral op de persoonlijke intriges, romances en politieke rivaliteit die afspelen achter de schermen van de belangrijke gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw verder vormden. The Crown gaat niet alleen over de monarchie, maar ook over de ondergang van een imperium, een wereld die leeft in wanorde en het aanbreken van een nieuw tijdperk.

Deze turbulente periode voor de Britse koninklijke familie is zeer goed gedocumenteerd en geanalyseerd door journalisten, biografen en historici. Elizabeth Debicki, die de rol van prinses Diana speelt, legt uit:

“Van alle seizoenen van The Crown hebben we van deze periode het meeste beeldmateriaal van de Britse koninklijke familie. Dit maakt het fantastisch om deze personen te mogen spelen. De jaren ‘90 was het begin van de 24/7 nieuwscyclus en er werd steeds meer op video vastgelegd, dat heeft ongelooflijk veel materiaal opgeleverd waar we nu uit kunnen putten”.

Voor het nieuwe seizoen van The Crown is de cast voor de laatste keer gewisseld. Dominic West (prins Charles):

“Ik denk dat mensen heel goed begrijpen waarom de cast om de twee seizoenen moeten worden gewisseld. Dit gaat niet om een imitatie, maar om de ontwikkeling van een karakter”.

Imelda Staunton (koningin Elizabeth II) hoopt dat ze, net als haar karakter, haar plicht aan het publiek heeft voldaan:

“Wat heel fijn is, is dat mensen zeggen: ‘Ik kijk er echt naar uit om haar in de rol van the Queen te zien’. Nu de release dichterbij komt, hoop ik dat het aan de verwachtingen van het publiek voldoet”.

De cast van The Crown seizoen 5 bestaat uit Imelda Staunton als koningin Elizabeth II, Lesley Manville als prinses Margaret, Jonathan Pryce als prins Philip, Elizabeth Debicki als prinses Diana, Dominic West als prins Charles en Jonny Lee Miller als John Major.

The Crown seizoen 5 is vanaf 9 november 2022 te zien op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter