Netflix stopt met House of Cards na beschuldigingen Kevin Spacey

Netflix zet de productie van de serie House of Cards stop. De bekendmaking komt een dag na beschuldigingen tegen hoofdrolspeler Kevin Spacey over seksueel intimidatie van een minderjarige. Deadline meldt dat het zesde seizoen, dat uitkomt in 2018, het laatste seizoen zal zijn in de reeks.  Terwijl Netflix en producent Media Rights Capital al sinds de beschuldigingen nadachten over het beëindigen van de show, kregen de acteurs dit pas vanochtend te horen. Het bedrijf zei vandaag in een statement:

“Media Rights Capital and Netflix are deeply troubled by last night’s news concerning Kevin Spacey. In response to last night’s revelations, executives from both of our companies arrived in Baltimore this afternoon to meet with our cast and crew to ensure that they continue to feel safe and supported. As previously scheduled, Kevin Spacey is not working on set at this time.”

Spacey zou als 26-jarige hebben geprobeerd om een minderjarige aan te randen. De Star Trek: Discovery-acteur Anthony Rapp zegt dat Spacey tijdens een feestje in 1986 bovenop hem is geklommen. Rapp was toen 14 en speelde in musicals op Broadway. Spacey was toen 26 en een nog onbekende acteur.

Rapp vertelde in een interview met BuzzFeed dat Spacey hem had uitgenodigd op een feestje in zijn huis. Rapp was de enige minderjarige die avond en trok zich uit verveling terug in de slaapkamer om tv te kijken. Toen alle gasten vertrokken waren, tilde Spacey hem op bed en klom volgens Rapp boven op hem. Rapp vertelde:

He picked me up like a groom picks up the bride over the threshold. But I don’t, like, squirm away initially, because I’m like, ‘What’s going on?’ And then he lays down on top of me.”

Na de beschuldigingen twitterde Spacey dat hij het meer dan verschrikkelijk vond om het verhaal te horen, en bood hij zijn excuses aan, hoewel hij zich het incident niet herinnerde. In hetzelfde bericht kwam de House of Cards-ster uit de kast als homo, nadat hij jarenlang zweeg over zijn seksuele geaardheid. Op zijn statement kwam veel kritiek van collega’s.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter