Netflix: verwijderen Frozen schuld Disney

De Walt Disney-film Frozen is zo populair dat het verwijderen van de film door Netflix vaker tot grote commotie leidt. Het is al vaker gebeurd dat Netflix de animatiefilm Frozen uit 2013 offline haalt. Iets dat heel veel kinderen en hun ouders de streamingdienst niet in dank afneemt. Tegenover De Telegraaf heeft Todd Yellin, Vice President of Product, aangegeven dat het niet de schuld van Netflix is:

“De mogelijkheden om de rechten te kopen verschillen per land. Soms is het alleen mogelijk om de rechten voor één maand te kopen. Dan willen we bijna roepen: ‘Kijk de film nu, en kijk hem zo vaak je wilt!’”

Bovenstaande situatie is een van de voornaamste redenen om eigen content te produceren. Dit jaar komt er al 2000 uur aan originele Netflix-series, films en documentaires bij. Dit jaar komt er 2000 uur aan originele Netflix-content bij, wat gelijk staat aan 42 dagen onafgebroken kijken.

Op dit moment staat Frozen alweer even online. Wanneer deze offline gaat, is niet bekend.

De bergbeklimmer Kristoff en een jong meisje genaamd Anna reizen met een stel rendieren over de besneeuwde bergtoppen en gevaarlijke kliffen. Ze zijn op zoek naar Anna’s zus Elsa, de legendarische Sneeuwkoningin, om de eeuwigdurende winter die over hun koninkrijk gevallen is te beëindigen. Op hun tocht ontmoeten ze mystieke trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en zullen ze de natuurelementen moeten overwinnen om het koninkrijk te redden.

De stemmencast bestaat uit Kristen Bell, Idina Menzel, Jonathan Groff, Josh Gad, Alan Tudyk, Santino FontanaCiarán Hinds en Livvy Stubenrauch. De Nederlandse stemmen worden ingesproken door Willemijn VerkaikNoortje HerlaarBenja BruijningCarlo BoszhardOren SchrijverTony NeefReinder van der Naalt.

Frozen wordt geregisseerd door Chris Buck & Jennifer Lee.