Netflix werkt aan een La Casa de Papel spin-off

Sinds deze week is het vierde deel van de Netflix hit serie La Casa de Papel te zien op de de streamer. Het lijkt er nu op dat er ook een La Casa de Papel spin-off zal verschijnen.

In eerste instantie was het de producent van de reeks, namelijk Jesús Colmenar welke liet uitschijnen dat hij stevig nadenkt over het lanceren van een spin-off van de reeks. Colmenar staat echter helemaal niet alleen met deze gedachte. Toen schrijver Álex Pina voor het eerst begon te werken aan La Casa de Papel – of Money Heist – geeft hij toe dat hij geen idee had dat de serie een wereldwijd succes zou worden. Hij had ook geen idee dat fans na vier seizoenen nog steeds zouden smeken om meer … en zelfs spin-offs. Maar tijdens een exclusief interview met OprahMag.com, gaf Pina toe dat er inderdaad veel meer verhaallijnen kunnen zijn voor de cast. Pina zei:

“We do have many possibilities for some spinoffs, yes, and I think that’s thanks to the strong and powerful identities of the characters. We’ve always looked for characters to have a very complex, layered design. So I think almost every character of Money Heist has a duality that we would like to see in a spinoff. We could watch any of them in other contexts.

I think Arturito could have a black comedy. Berlin’s case for his own show is very clear; he’s a misogynist, a psychopath, egocentric, a narcissist, a delinquent, a rapist…but still there are lots of people who adore him, because he values friendship, loyalty or fraternity. From Nairobi to El Profesor…Denver is yet another character with his own charm. I would love to write all of them as spinoffs!”

Ook fans hebben eerder reeds duidelijk gemaakt dat ze een spin-off van de reeks wel zouden zien zitten. Fans lieten weten dat zij het personage Berlin graag in een solo-serie zouden willen zien. Pedro Alonso speelt die rol in La Casa de Papel, maar ook hij wil er nog niets over kwijt.

In La Casa De Papel organiseert een mysterieuze man die zichzelf “de professor” noemt, samen met acht specialisten de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Samen willen ze de Koninklijke Munt van Spanje infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Het doel is om met een totaal van 2,4 miljard euro in de tas het gebouw te verlaten. Ze hebben hiervoor elf dagen toegang tot de gelddrukmachines nodig. Dit vereist een uitgekiend plan om de speciale eenheden van de Spaanse politie om de tuin te leiden.

In La Casa De Papel deel 4 begint met grote chaos: De Professor denkt dat Lisbon geëxecuteerd is, Rio en Tokio hebben net een legertank opgeblazen en Nairobi vecht voor haar leven. De bende beleeft één van hun moeilijkste periodes. Ondertussen wordt de geplande overval ernstig in gevaar gebracht door een vijand in hun midden.

Hoofdrollen worden gespeeld door Úrsula CorberóItziar ItuñoÁlvaro MortePaco Tous, Pedro Alonso, Alba Flores, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Esther Acebo, Enrique Arce, Darko Peric, Roberto García, Rodrigo de la Serna. De Spaanse heistserie werd bedacht door Álex Pina.

La Casa de Papel seizoen 4 is sinds 3 april 2020 te zie zijn bij Netflix.