Netflix werkt aan The Crown prequel serie

Vooruitlopend op de première van het vijfde seizoen van The Crown, werken Netflix en Left Bank Pictures momenteel aan een ​​The Crown prequel serie.

The Crown prequel (via Daily Mail UK) zal naar verluidt de gebeurtenissen behandelen van het late Victoriaanse tijdperk tot de troonsafstand van Edward VIII en de relatie met Wallis Simpson, en tot aan het tijdperk van voor de Tweede Wereldoorlog, inclusief de opkomst van socialisme en fascisme. Ondertussen merkt Deadline op dat de discussies van Netflix en Left Bank Pictures over het project zich nog in de beginfase bevinden en nog niet zijn goedgekeurd voor ontwikkeling. Een bron zei:

“This is a bit like Star Wars where the opportunity is to extend the franchise by dipping into history. It is going to start with the death of Queen Victoria and will run up to around about where The Crown began, which was with the wedding of the Queen in 1947. Netflix are really keen to make more of The Crown and Peter Morgan is excited by the possibilities of the era. At the moment Peter covers about ten years per series, so on that basis there will be five new series of The Crown. Peter has started writing outlines and plans are being made for filming.”

The Crown prequel serie

Net als voorgaande seizoenen zal The Crown seizoen 5 nu een geheel nieuwe cast bevatten onder leiding van Imelda Staunton als koningin Elizabeth II, Lesley Manville als prinses Margaret, Jonathan Pryce als prins Philip, Elizabeth Debicki als prinses Diana, Dominic West als prins Charles en Jonny Lee Miller als John Major.

Geïnspireerd door het bekroonde toneelstuk The Audience, vertelt The Crown het verhaal van het decennialange bewind van koningin Elizabeth II terwijl ze worstelt met het vinden van de juiste balans tussen haar privé- en openbare leven. De serie richt zich vooral op de persoonlijke intriges, romances en politieke rivaliteit die afspelen achter de schermen van de belangrijke gebeurtenissen die de tweede helft van de 20e eeuw verder vormden. The Crown gaat niet alleen over de monarchie, maar ook over de ondergang van een imperium, een wereld die leeft in wanorde en het aanbreken van een nieuw tijdperk.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter