Netflix werkt officieel aan Extraction 2 met Chris Hemsworth

Iets meer dan een week na het behalen van de beste kijkcijfers voor een originele Netflix-film, heeft de streamingdienst groen licht gegeven voor Extraction 2, een vervolg op de film met Chris Hemsworth. Joe Russo (Avengers: Endgame) zal terugkeren om het script te schrijven. Dit meldt Deadline.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

🙏🙏🙏 EXTRACTION @thesamhargrave @therussobrothers @netflix @netflixfilm

Een bericht gedeeld door Chris Hemsworth (@chrishemsworth) op

De nieuwe film zal opnieuw worden geproduceerd door AGBO, de productiebanner van Joe en Anthony Russo, die momenteel ook bezig is om Sam Hargrave terug te halen voor de regie van het vervolg. Russo vertelde:

“The deal is closed for me to write Extraction 2, and we are in the formative stages of what the story can be. We’re not committing yet to whether that story goes forward, or backward in time. We left a big loose ending that leaves question marks for the audience.”

De Russo’s geloven dat het grote aantal kijkers (de schatting is dat de film in de afgelopen anderhalve week 90 miljoen keer is bekeken) het gevolg is van het besluit van de filmmakers om authentiek te blijven en het in India te filmen. Joe Russo zei:

“We were shocked we couldn’t think of a significant Western action film that had shot there, and the cultural elements just supercharged the storytelling. It was combustible and compelling to set it in an emerging market like that.”

Extraction

Tyler Rake (Chris Hemsworth) is een onverschrokken huursoldaat die niets meer te verliezen heeft. Wanneer de zoon van een gevangen internationale crimineel ontvoerd is, wordt Rake ingeschakeld om hem terug te vinden. Maar in de krochten van de donkere, duistere onderwereld van wapen- en drugshandelaren verandert de onmogelijke zelfmoordmissie in een levensveranderende ervaring voor Rake en de jongen.

De cast bestaat uit Chris Hemsworth (Thor: Ragnarok), David Harbor (Stranger Things, Black Widow), Derek Luke (13 Reasons Why), Fay Masterson (Vice), Golshifteh Farahani (Paterson) en nieuwkomer Rudhraksh Jaiswal. De film wordt geproduceerd door Netflix. Joe Russo heeft het script geschreven. Sam Hargrave, bekend van zijn stuntwerk in meerdere MCU-films en kleine rollen in actiefilms zoals Atomic Blonde, maakt zijn regiedebuut met de film.

Extraction wordt geproduceerd door Avengers: Endgame-regisseurs Anthony en Joe Russo via hun AGBO-banner samen met Hemsworth, Mike Larocca en Eric Gitter.