Netflix’s Daredevil in MCU’s Spider-Man 3?

Kevin Smith deelde het gerucht dat Matt Murdock (Charlie Cox) uit Netflix‘s Daredevil in Marvel Cinematic Universe’s Spider-Man 3 zal verschijnen voordat hij een solo film krijgt. In Phase 2 van het MCU lanceerde de tv-afdeling van Marvel verschillende spin-offs van de belangrijkste filmfranchise, waaronder Netflix’s mini-universum dat in 2015 van start ging met Daredevil. Veel van de tv-series die aan de MCU zijn gekoppeld, zijn sindsdien geannuleerd omdat Marvel Studios naar Phase 4 gaat en van plan is hun eigen tv-franchises te lanceren. Daredevil werd geannuleerd na seizoen 3, waarbij fans hoopten dat Cox zijn rol elders in de MCU zou hervatten.

Wat het vervolg op Spider-Man: Far From Home betreft, was er afgelopen zomer enige onzekerheid over de vraag of de film onderdeel zou zijn van het MCU, aangezien Marvel Studios en Sony problemen hadden met het onderhandelen over een nieuwe deal. Uiteindelijk slaagden de bedrijven erin een overeenstemming te bereiken en Spider-Man in het MCU te houden. Vervolgens werd Spider-Man 3 aangekondigd en zal in 2021 verschijnen.

Sprekend over aankomende Marvel-films op zijn Fatman Beyond podcast, onthulde Smith dat hij een gerucht hoorde dat Marvel Cox’s Matt Murdock voor Spider-Man 3 wil gebruiken. Smith zegt:

“I heard another piece of good f-ckin’ news. Did You hear that Spider-Man, the new Spider-Man movie, gonna have a lawyer in it? … Charlie Cox, they’re bringing in as Matt Murdock. That’s been the rumor online and they say that’s like the one that like Marvel’s like god damn it how did that get out?”

Na de podcast verduidelijkte Smith het gerucht op Twitter en zei dat hij geen voorkennis heeft over Spider-Man 3 of de opname van Daredevil. Zie zijn tweet hieronder.

Het is onduidelijk waar Smith dit gerucht hoorde en het is onduidelijk of het voor Daredevil echt mogelijk is om in Spider-Man 3 te verschijnen vanuit een rechtenperspectief. Toen Netflix de Marvel tv-series annuleerde, werd gemeld dat de streamer nog twee jaar de controle over de personages zou behouden. Omdat de series eind 2018 werden geannuleerd, betekent dit dat Marvel Daredevil pas later dit jaar kan gebruiken.