Nieuwe film van makers New Kids bevat diepere lading

Ron Goossens, de aankomende film van Steffen Haars en Flip van de Kuil (New Kids) gaat blijkbaar een diepere lading bevatten dan hun voorgaande films.

Regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil

De komedies Bro Before Ho’s en New Kids Turbo moesten het namelijk niet van het verhaal hebben, maar meer van de botte humor. Het is daarom niet gek om te verwachten dat het aankomende Ron Goossens: Low Budget Stuntman een soort gelijke film zal zijn. Volgens hoofdrolspelers Tim Haars en Henry van Loon is dit echter niet het geval:

“Ik ga niet roepen dat het een intellectuele arthousefilm is, maar het script is een stuk ingewikkelder, zonder dat het een ingewikkelde film is. Het is een slim verhaal met een zwaardere ondertoon, het is niet alleen maar brullen.”

Aldus van Loon. Haars, die het dronken titelpersonage vertolkt, vult aan:

”Er zitten serieus beladen en uitgespeelde scènes in, die vanwege hun tragiek humor hebben. Dat is het verschil tussen grappig doen en grappig zijn.”

De film draait om een werkloze alcoholist die zijn huwelijk wil redden. De enige manier om te dit doen blijkt door een populaire Nederlandse actrice in bed te krijgen. Hij denkt het meeste indruk te kunnen maken door stuntman te worden.

ron goossens new kids

De cast bevat namen als Huub Smit, Tim Haars, Bo Maerten, Henry van Loon, Michiel Romeyn, Fresku en Nils Verkooijen. Ron Goossens is vanaf 26 januari in de bioscoop te zien. Kaarten voor de première zijn hier te bestellen.