Parks and Rec acteur Nick Offerman gecast in The Last of Us serie

HBO’s verfilming van de video game reeks The Last of Us heeft een nieuwe acteur toegevoegd aan zijn cast. Het gaat om Nick Offerman, bekend van Parks and Recreation.

Het nieuws dat Nick Offerman in The Last of Us zit komt van acteur collega Murray Bartlett. Bartlett speelt zelf de rol van Frank, een personage dat een kleine rol speelde in het eerste spel. In een interview met The Guardian vertelde Bartlett over zijn ervaringen bij de opnames van de HBO serie. Daar liet hij het detail vallen dat hij veel samenwerkt met Nick Offerman.

“It’s co-created by Craig Mazin, who did Chernobyl. The scripts he’s written blew my head off. It’s an epic show, but beautifully human and intimate. We filmed it in Calgary. A lot of my scenes are with Nick Offerman. Playing off him was awesome.”

Bartlett noemde niet de naam van het personage dat Nick Offerman speelt. Het feit dat deze acteur vooralsnog niet is genoemd zou kunnen betekenen dat hij slechts een kleine rol speelt. Het zou verder kunnen gaan om een origineel personage dat niet in de spellenreeks zit. In het eerste spel is Frank de voormalige partner van Bill, de paranoïde kluizenaar die bekend staat om zijn boobytraps voor zombies. Bill zal gespeeld worden door Con O’Neill. Het is dus ook goed mogelijk dat Nick Offermans personage een relatie heeft met beide personages.

Een groot deel van de cast van The Last of Us is inmiddels al bekend gemaakt. Zo speelt Pedro Pascal de rol van Joel Miller en Bella Ramsey de rol van Ellie. Naast Pascal en Ramsey zijn Gabriel Luna (Terminator: Dark Fate) als Tommy Miller, Nico Parker (Dumbo) als Joel’s dochter Sarah, Anna Torv (Mindhunter) als Tess en Merle Dandridge (The Flight Attendant) die haar rol uit de video games opnieuw vertolkt als Marlene, de leider van een verzetsgroep die bekend staat als de Fireflies. Er zijn tevens rollen voor Jeffrey Pierce (Bosch) als Perry, Murray Bartlett (The White Lotus) als Frank en Con O’Neill (Chernobyl) als Bill.

Nick Offerman in The Last of Us

The Last of Us is een actie-avontuur survival horror-videogame die wordt gespeeld vanuit het perspectief van een derde persoon. Het is ontwikkeld door ontwikkelaar Naughty Dog, die ook het meest bekend is om het maken van de Uncharted spellen. Het werd voor het eerst gelanceerd in 2013 voor PlayStation 3 en in 2014 voor PlayStation 4, waar het onmiddellijk lovende kritieken kreeg voor zijn verhaal, gameplay, visuals, sounddesign en personages.

De game volgt de overlevende Joel en Ellie, een jong en capabel meisje, op hun reis door een radicaal getransformeerde wereld. Twintig jaar nadat een besmettelijke pandemie zich heeft verspreid door het cordyceps-virus, moeten deze twee mensen, die toevallig werden samengebracht, levensveranderende beslissingen nemen om te overleven. De game onderzoekt thema’s als overleving, loyaliteit, liefde en verlossing.

Vanwege zijn enorme populariteit heeft The Last of Us meer dan 17 miljoen exemplaren verkocht en met succes verschillende prijzen gewonnen, waaronder meerdere Game of the Year-prijzen. Bijna 7 jaar sinds de lancering wordt de videogame momenteel erkend als een van de beste videogames ooit gemaakt.

De bekroonde Chernobyl maker Craig Mazin zal samen met Neil Druckmann het script schrijven. Mazin zei:

“Neil Druckmann is without question the finest storyteller working in the video game medium, and The Last of Us is his magnum opus. Getting a chance to adapt this breathtaking work of art has been a dream of mine for years, and I’m so honored to do it in partnership with Neil.”

Druckmann zei:

“From the first time I sat down to talk with Craig I was equally blown away by his approach to narrative and his love and deep understanding of The Last of Us. With Chernobyl, Craig and HBO created a tense, harrowing, emotional masterpiece. I couldn’t think of better partners to bring the story to life as a television show.”

De live-action serie is een coproductie met Sony Pictures Television in samenwerking met PlayStation Productions. Uitvoerende producenten zijn Carolyn Strauss, Naughty Dog-president Evan Wells en Asad Qizilbash en Carter Swan van PlayStation Productions.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter