Nicolas Cage: acteurs moeten leren met vuurwapens om te gaan

In een recent rondetafelgesprek van The Hollywood Reporter werd acteur Nicolas Cage gevraagd of vuurwapens op filmsets verboden moeten worden. Volgens Cage is het verantwoordelijk om leren gaan met wapens echter onderdeel van het vak.

Bij het gesprek waren meerdere acteurs aanwezig, waaronder Peter Dinklage, Jonathan Majors en Andrew Garfield. Na een dodelijk ongeluk op de filmset van de low-budget western Rust is een discussie ontstaan rond de veiligheid op een set als het gaat om het gebruik van vuurwapens. Verschillende medewerkers van Rust zijn afgelopen maanden aansprakelijk gehouden voor het ongeval. Volgens Nicolas Cage draagt echter ook de acteur verantwoordelijkheid hiervoor. Hij is van mening dat acteurs moeten leren om bepaalde taken uit te voeren als de rol daarom vraagt, zoals motor rijden, vechten en dus ook het hanteren van vuurwapens.

“The stunt man and the movie star are two jobs that coexist. Every stunt man needs to be a movie star, and every movie star needs to be a stunt man.”

Aldus Nicolas Cage

Nicolas Cage over vuurwapens

Het commentaar van Nicolas Cage is een reactie op het schietincident bij de opnames van de western Rust. De Amerikaanse acteur Alec Baldwin schoot toen per ongeluk een echte kogel af. Cameravrouw Halyna Hutchins kwam daarbij om het leven en de regisseur Joel Souza raakte gewond.

De politiekorpschef van Santa Fe meldde het tragische incident dat zich heeft afgespeeld op de filmset van Rust, in de Amerikaanse staat New Mexico. De 63-jarige acteur Alec Baldwin was ook co-producent van de film. Tijdens de opnames moest Baldwin schieten met een prop-wapen waar losse flodders in hoorden te zitten. De 42-jarige cameravrouw Halyna Hutchins werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later overleed. Ook de 48-jarige regisseur Joel Souza moest met schotwonden naar het ziekenhuis worden gebrachtVOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter