Nicolas Cage als Joe Exotic in Tiger King serie

Nicolas Cage is gecast als Joe Exotic in een nieuwe Tiger King tv-serie. De acht afleveringen tellende serie is gebaseerd op het Texas Monthly-artikel ‘Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild’ van Leif Reigstad. De filmrechten voor het artikel werden verworven door American Vandal showrunner Dan Lagana en producent Paul Young. Lagana zal de serie schrijven en uitvoerend produceren. Young zal uitvoerend produceren.

Tiger King is de afgelopen weken een begrip geworden dankzij de Netflix-docuserie Tiger King: Murder, Mayhem en Madness, die kijkers introduceerde in de wereld van het fokken van grote katachtige. Centraal staat de zelfbenoemde Tiger King Joe Exotic, een volgetatoeëerde tijgerliefhebber annex countryzanger met een geblondeerd matje. Joe Exotic, die eigenlijk Joe Schreibvogel heet, was ooit de eigenaar van rond de 200 tijgers en andere katachtigen, samengebracht in zijn Greater Wynnewood Exotic Animal Park in Oklahoma. De een omschrijft hem als ‘een mythisch personage midden in de rimboe van Oklahoma’ de ander als ‘een totaal geschifte, homoseksuele, schietgrage, drugsverslaafde fanaat’. Hoewel Joe Exotic centraal stond in Tiger King bevat Netflix’s populaire serie ook andere kleurrijke personages zoals Carole Baskin en Doc Antle.

Gezien de populariteit van de Tiger King-docuseries zijn er diverse andere projecten in ontwikkeling rondom het onderwerp Joe Exotic. Zelfs Netflix heeft een nieuwe Tiger King-aflevering uitgebracht, gepresenteerd door Joel McHale met nieuwe interviews.

De serie wordt geproduceerd door Imagine Television Studios en CBS Television Studios.